×

Studentliv

Uppskattad dag för jurister vill bli årligt återkommande

Foto: Juridiska föreningen
Hallå där... Gabrielle Byberg, ordförande för Juridiska föreningen i Karlstad, som arrangerade arbetsmarknadsdagen "Juristen i fokus" tidigare i höst.

Vad är JIF-dagen?
– JIF-dagen, Juristen i fokus, är en arbetsmarknadsmässa för juriststudenter vid Karlstads universitet som arrangeras av Juridiska föreningen. Under dagen får studenter möjlighet att träffa framtida arbetsgivare, knyta kontakter och lyssna på intressanta föreläsare inom juristbranchen.

Varför startade ni en sådan dag i år?
– Nu i höst finns det tre terminer med juriststudenter och därmed har med andra ord den första kullen läst halva sin studietid. Detta medför att det snart är dags att börja söka sommarnotarietjänster, framtida arbeten samt praktikplatser. Det passar därför väldigt bra nu. Dessutom har JFK en en så engagerad styrelse och projektgrupp gjorde det möjligt att starta igång nu.

Projektgruppen för årets JIF-dag. Foto: Juridiska föreningen

Hur länge har dagen planerats?
– Just tanken om att vi potentiellt ska ha en arbetsmarknadsmässa denna höst planterades redan föregående höst, men planeringsarbetet påbörjades i våras.

Vad fick ni för respons?
– Vi har fått en otroligt fin respons både från utställare och studenter! Projektgruppen och styrelsen är väldigt nöjda över den första upplagan av JIF-dagen.

Blir det en fortsättning?
– JIF-dagen kommer vara ett återkommande evenemang och vi ser fram emot att nästa år expandera ännu mer!

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter