×

Studentliv

Varmt välkomna nya och gamla studenter!

Studenthälsan vill välkomna alla studenter tillbaka till Karlstads universitet, vi hoppas att ni haft en sommar med glädje och återhämtning men vi vet också att det inte alltid blir som det var tänkt. Ibland behöver vi jobba mer än vi orkar, plugga mer än vi orkar eller finnas till för andra mer än vi orkar. Det är lätt att glömma bort sig själv och de egna behoven av trygghet, lugn, värme, glädje och omhändertagande. Vi som jobbar på studenthälsan vill gärna vara med och stödja dig på din vandring i livet, i alla fall på den del av livsvandringen som du befinner dig på just nu. Den del som innebär att du kommer möta ny kunskap, bearbeta den och visa vad du lärt dig. Du kommer även att möta och behöva förhålla dig till nya människor. 

Det kan vara en lätt, glädjerik och vacker vandringsetapp med fantastisk utsikt där du tydligt kan se hur vandringsleden ringlar sig över berg och dalar flera mil framför dig men den kan också bitvis vara backig, lerig, dimmig och snårig. Tveka inte att ta kontakt med oss om vandringen blir för tung! Vårt motto är ”Alla behöver stöd ibland” vilket ju är sant. Ingen människa klarar sig helt utan andra människor. Vår uppgift är att stödja dig så att du kan klara dina studier och samtidigt må så bra som möjligt.

Vi önskar att du kan hitta ett medkännande, uppmuntrande och nyfiket förhållningssätt till dig själv mitt i allt det nya. Att du inte skäller på dig själv för att kanske just du behöver ta en paus om backen är för brant eller just du behöver en hjälpande hand för att ta dig igenom de lerigaste partierna eller just du behöver någon som guidar dig genom dimman till en ny stig för att slippa de allra snårigaste partierna. 

Till sist vill vi skicka med några rader hämtade från än gammal irländsk visa:

Må din väg gå dig till mötes och må vinden vara din vän och må solen värma din kind och må regnet vattna själens jord…

Studenthälsan erbjuder individuellt stöd i form av samtal, individuell stresshantering genom guidade övningar med fokus på både kropp och själ, individuellt stöd vid sömnsvårigheter och vid överdriven alkohol/drog konsumtion. Utöver det individuella stödet erbjuder vi kurser och föreläsningar på teman som; stress, självkänsla, känsloreglering, mindfulness och att våga tala inför andra. 

Läs mer om vårt utbud här: https://www.kau.se/student/ar-student/stod-under-studierna/studenthalsan/om-studenthalsan

Välkommen!

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter