×

Campus

Clear River Racing laddar inför årets tävling

Kenny Johansson och Jonathan Fenelius är projektledare för Clear River Racing i år. Foto: Denny Jansson
I början av juni presenteras den bil som under det senaste året har ritats, planerats, monterats och testkört för att representera Karlstad och Clear River Racing i sommarens Formula Student. Och nu laddar man inför sommarens tävlingar.

I början av juni presenterades den bil som i år tävlar för Karlstad och Clear River Racing. 25 000 arbetstimmar har det tagit den drygt 40 personer starka projektgruppen som arbetat med projektet sedan augusti förra året.

– Det var väldigt spännande och roligt att få visa upp det vi har sysslat med sen början av höstterminen, säger Jonathan Fenelius, administrativ projektledare.

Clear River Racing är namnet på Karlstads universitets lag i den internationella motortävlingen Formula Student. I tävlingen deltar lag från universitet världen över som tävlar i både ingenjörsskap och racing med de egenbyggda bilarna. Det har byggts otaliga bilar sedan starten och nästa sommar är det dags för den tolfte bilen i ordningen att representera Karlstad.

– Alla i laget var taggade att stolt få visa upp det som de har åstadkommit. Totalt har projektet lagt ner över 25 000 timmar tillsammans. Så det är mycket hjärta och själ i bilen, säger Jonathan Fenelius.

Har allt gått som planerat?

– Som med alla projekt så stöter man på problem. Det har blivit förseningar här och där, men vi får ihop det till slut. Vi har haft duktiga deltagare i projektet som gjort att vi lyckats trots motgångar och förseningar.

Ett av målen för årets projekt är att arbeta mer ingenjörsmässigt genom standardiserad dokumentation och noggranna tester inför de statiska momenten under nästa års tävling. Samtidigt finns det även en förhoppning att slå resultatet i tidigare års tävlingar.

– Vi hoppas att kunna bli bästa svenska lag i sommar på tävlingarna. Och givetvis ha väldigt roligt när vi åker på tävlingarna!

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter