×

Campus

Karlstad med på högt värderad världsrankning – igen

Foto: Karlstads universitet

För första gången någonsin listas Karlstads universitet i den amerikanska tidskriften Times internationella rankning Times Higher Education i kategorin ekonomi.

– Det är glädjande att Karlstads universitet placerar sig så bra på listan, säger rektor Johan Sterte.

Karlstads studenttidning berättade i september att Karlstads universitet för första gången någonsin listats i tidskriften Times internationella rankning Times Higher Education i intervallet 801-1000.

Nu står det klart att Karlstads universitet för första gången någonsin även rankas i samma tidskrifts rankning av över 1.400 universitet i 92 länder i kategorin ”business and economics”.

– Det är glädjande att Karlstads universitet placerar sig så bra på listan i kategorin Business & Economics, särskilt med tanke på vår Handelshögskola och att vi är med för första gången, säger rektor Johan Sterte.

I toppen av rankningen hittas Massachusetts Institute of Technology, MIT, följt av Stanford University och universitetet i Oxford. Karlstad placerar sig i intervallet 251-300.

– Att komma med i rankningen är i sig en kvalitetsstämpel. Av världens cirka 25 000 universitet rankas bara 1 400 och Karlstads universitet är ett av dem. Det är bra att vi är med på listan, det gör det enklare att upprätta samarbetsavtal med andra lärosäten samt att internationella studenter kan få upp ögonen för oss. Av de olika kriterierna som utvärderats är citeringar den kategori där vi lyser starkast, säger prorektor Thomas Blom.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter