×

Campus

Stora framgångar för Clear River Racing

Foto: Clear River Racing
Hallå där Johan Sundkvist, projektledare för Clear River Racing som är Karlstads universitets team i tävlingen Formula Student som förra veckan arrangerades på brittiska Silverstone Circuit. I år slutade Clear River Racing på en tredjeplacering - vilket är bästa resultat hittills för projektet.

Hur gick det för Clear River Racing i Formula Student?

— Det gick jättebra! Tävlingen består i flera olika delmoment, men där söndagens race är det moment som ger flest poäng. Redan från början märktes det att vår bil gick mycket bättre än i förberedelserna, och efter grym körning av våra två huvudförare, Tore Johansson och Oscar Slaattelia, slutade Clear River Racing på en tredjeplats i både racet och i hela tävlingen, vilket också är vårt bästa resultat någonsin.

Tävlingen handlar om mer än enbart att köra ett race, vad mer har ni gjort på plats?

— Bland annat har det funnits en del statiska moment, som att presentera bilen och en strategi. Vår strategi att teoretiskt expandera till Nordamerika med en bil som går att köra året om fick bra kritik och i det momentet slutade vi trea. Dessutom har vi fått presentera bilens design efter temat att skapa en så kostnadseffektiv bil som möjligt vilket var tufft men som vi klarade oss bra.

Har det tillstött några problem under veckan?

— Under fredagens besiktning av bilen fick vi problem med att bilen lät alldeles för högt. Vi fick göra några justeringar på plats med bilens ljuddämpare och precis innan tidsgränsen lyckades vi får ner ljudet. Under lördagen, dagen innan racet, hade vi problem med att få ut maximal prestanda vilket troligtvis berodde på dåligt flöde i avgassystemet efter vi fixat med ljuddämparen. Efter hjälp av Lunds team lyckades vi lösa även detta genom att ta bort delar från ljuddämparen och bygga ihop den med vår gamla ljuddämpare.

Det är första gången Clear River Racing står på prispallen i Formula Student, hur känns det?

— Det var en grym avslutning på projektet och alla i teamet är extremt stolta och glada över prestationen. Speciellt var det en skön avslutning för Göran Karlsson som varit faculty advisor för projektet på Karlstads universitet i tio år och som i år gjorde sitt sista år i projektet. Han hade utlovad en tatuering om vi nådde en topp tio-placering i tävlingen, så det blir spännande att se hur det blir med det nu när vi kom på tredje plats.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Campus

Toppnyheter