×

Campus

Studenter tävlar i europeisk tävling där siktet är inställt på Berlin

Foto: Sandro Arabyan / Red Bull Content Pool

Varje år arrangerar Red Bull den internationella tävlingen ”Can you make it?” för universitetsstudenter.

Nu är det snart dags för en ny upplaga av tävlingen där deltagarna tar sig runt i Europa och utför olika utmaningar, och Karlstads studenter har möjlighet att delta.

Tävlingen ”Can you make it?” lockar varje år studenter från hela världen, och i förra årets tävling deltog 200 lag från över 80 länder.

– Lagen består av tre deltagare och Sverige får skicka ett lag till tävlingen, berättar Mikael Bergström som är Red Bulls studentambassadör i Karlstad.

Utmaningen i tävlingen är att ta sitt lag från en startpunkt belägen i en Europeisk huvudstad till målet i Berlin. Det som gör tävlingen svår är att den enda valuta som lagen får använda sig av är 24 stycken burkar av Red Bulls egen energidricka, som de tilldelats vid starten.

De tävlande har sedan en vecka på sig att utbyta transport, mat och logi mot energidricka samt genomföra delmoment längs vägen till Berlin. Det lag som når Berlin först vinner tävlingen.

– Förra året vann ett svenskt lag och jag hoppas att vi kan vinna i år igen, säger Mikael Bergström.

Anmälan till eventet stänger den 17 Februari. För att anmäla sig skickar laget in en ansökningsvideo via tävlingens hemsida

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter