×

Campus

”Tyvärr många studenter som inte varit så nöjda”

Martine Jensen och hennes kollegor har fått ökad arbetsbelastning. Foto: Denny Jansson
Inför bytet till nya Ladok infördes tillfälliga rutiner för anonyma salstentor. Sedan dess har studenter fått hämta ut sin tenta vid Välkomstcentret vilket varit en utmaning för personalen vid Välkomstcentret.

På grund av bytet till nya Ladok infördes tillfälliga rutiner för de anonyma salstentorna under februari månad. I stället för att ange en anonymitetskod på tentorna fick studenter ange sitt personnummer. Detta medförde att studenter fått hämta ut rättade tentor i Välkomstcentret eftersom tentorna innehållit personuppgifter.

För personalen i Välkomstcentret har de tillfälliga rutinerna påverkat den dagliga verksamheten:

– Det har varit svårt att se vem som vill ha hjälp av oss i Välkomstcentret och vem som vill hämta ut sin tenta. Ljudnivån har varit högre än vanligt vilket gjort det jobbigare för oss som jobbar i Välkomstcentret, berättar Martine Jensen.

Rättade tentor har kunnat hämtats ut under måndagar, onsdagar och fredagar vilket skapat förvirring och upprördhet hos en del studenter.

– Tyvärr är det många studenter som inte varit så nöjda. Dels för att kön varit lång, att det tagit lång tid och att det bara gått att hämta ut sin tenta tre dagar i veckan.

Sedan den 18 mars skrivs helanonyma tentor igen som scannas och finns tillgängliga via ”Min sida” efter det att de blivit bedömda.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Campus

Toppnyheter