×

Campus

Vad tycker du om ditt boende?

Litet eller stort, dyrt eller billigt, hög eller låg kvalité? Vi har frågat studenter om vad de tycker om sitt studentboende och hur enkelt det var att hitta bostad i Karlstad.
Emma Andersson, civilingenjör energi- och miljöteknik

– Jag tycker min nuvarande bostad är mycket bra, lägenheten är fräsch och prisvärd. Dock var det svårt att hitta lägenhet när jag flyttade hit, man måste verkligen vara på tårna och vara med när det släpps lediga lägenheter inför terminsstart. Det behöver byggas fler studentbostäder och det behöver byggas lägenheter i olika storlekar.

Foto:
Tobias Holmberg, politices kandidatprogram

– Jag är nöjd över mitt eget boende, men vet att andra har det sämre och som får betala hög hyra för små lägenheter. Det var inte jättelätt att hitta bostad när jag skulle flytta till Karlstad eftersom jag var ute i sista sekunden. Först hamnade jag i andra hand ute på Gruvlyckan, men fick efter ett tag en lägenhet på campus.

Foto:
Agnes Eriksson, socionomprogrammet

– Jag trivs väldigt bra och betalar en rimlig hyra. Däremot vet jag att många bor i mindre lägenheter som har väldigt hög hyra. Att flytta till Karlstad var ganska enkelt eftersom det fanns bostadsgaranti när jag började plugga här. Bostadsgarantin finns dock inte kvar längre och det är tråkigt att det inte går att ordna tillräckligt med bostäder.

Foto:
Philip Ekman, ämneslärarprogrammet

– Jag betalar för hög hyra sett till vad jag får för pengarna. 5000 kronor för en liten lägenhet långt från centrum tycker jag inte är särskilt bra. Att få lägenhet gick dock snabbt, och det tog en dag från att jag sökt tills att jag fick en lägenhet. Ett tips till nya studenter är att ställa sig i kön så tidigt som möjligt och kanske söka efter en lägenhet man kan dela med någon.

Foto:
Fiona Albien, turismprogrammet

– Jag tycker det är helt okej bostäder och man får en fräsch lägenhet till en rimlig hyra. Det var svårt att hitta förstahandskontrakt för det var väldigt många som sökte innan terminsstart. Nu efterhand när terminen väl startat går det betydligt enklare, speciellt på campus. I januari går jag från andrahandskontrakt till eget kontrakt.

Foto:

Toppnyheter