×

Kultur

Ted - för kärlekens skull En film om Sveriges bästa kompositör genom tiderna

Karlstads studenttidnings Johanna Nilsson, Anna Dahlberg och Sara Tidhult har sett Ted och är imponerad över den vackra och gripande handlingen.
Recension - Ted - för kärlekens skull

”Ted” är en verklighetsbaserad film om Ted Gärestad – en av Sveriges bästa kompositörer genom tiderna. Att relationen mellan Ted och hans bror Kenneth är själva centrumkärnan i filmen utspelar sig fort. Det märks också att Kenneth själv har varit med bakom kulisserna under filminspelningen, vilket gör filmen mer trovärdig och lättare att ta till sig.

I efterhand uppstår tanken att detta är en film varje människa borde ta sig tiden att se – en film som är så vacker och gripande. Den frambringar känslor som skratt och gråt om varannat, och får en som tittare att sugas in och känna med. Skådespelare som Adam Pålsson (i huvudrollen som Ted), Happy Jankell (i rollen som Lotta Ramel) och Peter Viitanen (i rollen som Kenneth Gärestad), medverkar i filmen.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en argumenterande text där skribenten svarar för åsikter och ställningstaganden i artikeln. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter