×

Kultur

Anna Dahlberg: Fjäderboan vandrar vidare till Västkusten

Ny vecka, nya bidrag och ännu mer David Lindgren. Denna gång ser vi det inte lika väl i Karlstad eftersom festivalen har rullat vidare från Löfberg och dragit sig vidare till Göteborg. Anna Dahlberg har lyssnat in låtarna och tippar hur det kommer gå.
Krönika

LIAMOO – Last Breath
Orten möter glitter och glamour. Det är under såna här framträdanden Liam visar att han faktiskt förtjänade sin plats som nummer 1 i idol. Låten ”Last Breath” får en att tappa andan och kommer garanterat vara med på Spotifys topplista i vår. Och det är heller inte ett minus att han har en fin look.

Liamoo får min veckans bästa och veckans enda fyra solar.

Mimi Werner – Songburning
Lilla landet lagom, vaniljglass, mellanmjölk, Mimi Werner.

Hon får en två för hon är ju inte dålig men hon är inte heller bra. Hon är helt enkelt helt okej.

Stiko Per Larsson – Titta vi flyger
Har jag dålig hörsel eller har Per lite problem med att artikulera? Men jag gillar hans energi på scenen och refrängen är ändå den betygshöjande faktorn av uppträdandet.

Jag är inte ett större fan av kepsen men han kan få två solar för sin insats.

Margaret – In My Cabana
Jag tror Samir och Viktor kan hitta sin tredje medlem här, byxorna matchar ju perfekt. Water can’t cool me down. Nej, hon är ju verkligen cool. Även fast låten inte väger upp till hennes tidigare prestationer är ändå denna låt lite svängig och härligt. Men visst är det lite mycket av Havana i den här låten? Nej Margret, du är med i Melodifestivalen och inte i Så mycket bättre.

Men tre solar för framträdandet förtjänar hon ändå även fast den är lite härmapa.

Jonas Gardell – Det finns en väg
Man kan ju fråga sig hur mycket man påverkas av att man redan är ett fan av Jonas sen innan. Hade någon annan stått på scenen och uppträtt med samma låt hade den nog inte klarat sig över en sol men nu är så inte fallet. Jag torkar glädjetårar utan handskar för att äntligen få se mer Gardell i rutan.

Jonas får tre solar utan att jag kan förklara varför han får det. Han är ju ändå Jonas Gardell och aldrig ska vi sluta älska dig.

Ida Redig – Allting som vi sa
Veronica Maggio 2.0? Men hon har en bit kvar att gå. Tråkig look (trots glittrig jacka), tråkigt scenspråk och ett tråkigt nummer. Låten är bra men hade varit mycket bättre om allt runt omkring hade varit lite roligare. Låten kommer göra sig bättre på Spotify än live i SVT.

Låten får en stark trea men framträdandet en svag etta. Men tycker ändå att hon är värd en stabil trea.

Samir & Viktor – Shuffla
Everyday I’m shufflin. Shuffla gjorde LMFAO och resten av världen för ett antal år sedan. Vet inte om killarna vill ta tillbaka trenden även i år eller om låten tog lång tid att producera. Men vare sig så går det inte att ogilla Samir och Viktor och vad någon än säger vet de hur man levererar.

Anna förutspår

Liam har redan deltagit i en final och det kommer han säkerligen göra igen. Den här veckan ser vi lite manpower och med sig till Stockholm följer även Samir och Viktor.

Andra chansen blir denna vecka en riktig chansning. Men Margaret tror jag tar sig vidare för sina tidigare prestationer och med henne får antingen Jonas Gardell eller Ida Redig följa med. Det beror lite på ur duktiga svenska folket är på att rösta. Men jag gissar på att Gardell kniper den platsen.

”Nu kör vi!”

Anna Dahlberg är skribent i Karlstads studenttidning.

Detta är en opinionstext där skribenten svarar för åsikter i artikeln. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Kultur

Toppnyheter