×

Nyheter

Entreprenörsskap i fokus när Drivhuset firade 25 år

Foto: Daniel Frisén
Många hade samlats på torsdagen för att fira Drivhuset som i år firar 25 år. Bland jubileumsföreläsarna fanns Klas Hallberg, Mikaela Mörnesten och Per Johansson.

I 25 år har Drivhuset hjälpt studenter som är intresserade av att starta företag att förverkliga sina idéer. Förra året utsågs Drivhuset till ”Karlstads studentvän” av Karlstad Studentkår för sitt engagemang för studentlivet i Karlstad.

– Den gemensamma nämnaren för de entreprenörer som föreläser på jubileumsminglet är en stark vilja att testa nya vägar, säger Åsa Eriksson, verksamhetschef på Drivhuset i Karlstad.

En av entreprenörerna som föreläste under jubileet var Mikaela Mörnesten som de senaste åren etablerat sig som influencer på Youtube. 25-årsjubileet avslutades med en föreläsning av Pär Johanson, grundare av Glada Hudik-teatern där personer med funktionsvariation skådespelar.

– Det var tanken med programmet, att visa på den kämparglöd som finns hos entreprenörer och kreativiteten i att hitta nya vägar för att ta sin idé ut på marknaden, säger Åsa Eriksson.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter