×

Nyheter

Fler antagna till högskoleutbildningar

Foto: Pressbild

I torsdags nåddes de som sökt högskoleutbildningar till hösten av sina antagningsbesked. Situationen med Covid-19 har lett till ett ökat intresse för högre utbildningar i och med en tuffare arbetsmarknad. Karlstads universitet är ett av 22 lärosäten i Sverige med ökad antagning för höstterminen 2020.

16 456 blivande studenter fick det glädjande beskedet att de hade antagits till höstterminens studier vid Karlstads universitet. Detta är en ökning med 19,2 procent sett till höstterminen 2019 då 13 803 personer antogs. Nationellt är ökningen bland lärosätens antagning 9,8 procent enligt universitets- och högskolerådet, en ökning som beror på den politiska satsningen av fler utbildningsplatser för 2020 och 2021.

Universitetet är en del av lösningen Ett högt tryck ses på samhällsviktiga yrken såsom universitetets sjuksköterskeprogrammet, även civilingenjörsprogrammet, juristprogrammet och det nyöppnade tandhygienistprogrammet har haft ett särskilt högt söktryck. Johan Sterte, rektor vid Karlstads universitet, kommenterade via universitetets intranät att “det är glädjande att vi kan anta fler studenter till många samhällsviktiga yrken, Karlstads universitet är en del av lösningen för att samhället ska ta sig igenom coronakrisen”.

Kö in till Antagningens webbsida
Under gårdagen när resultaten släpptes klockan 13 upplvede Antagning.se ett stort tryck på hemsidan. För att undvika att webbsidan överbelastas hade ett kösystem upprättats och användare stod i kö i flera minuter för att komma in till sina resultat. Den som sökt en utbildning har nu fram till 24 Juli på sig att tacka ja till sin utbildningsplats. Det andra antagningsbeskedet med det slutgiltiga resultatet kommer 30 Juli.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter