×

Nyheter

Internationella toppjournalister till Anderseminariet

Foto: Karlstads universitet
Intresserad av Anderseminariet?

Anmäl dig till Anderseminariet – Axaco Air

  • Datum: 30 mars
  • Tid: 13:00 – 16:30
  • Andersalen, hus 11
  • Lunch och mingel från 12:00

Källa. kau.se

På torsdag nästa vecka anordnas Anderseminariet återigen på Karlstads universitet. I år gästas seminariet av toppjournalister som Jo Becker från New York Times och Anna Myroniuk på Kyiv Independent. Temat i år är trovärdig journalistik.

Anderseminariet i journalistik anordnas varje termin av MKV och syftar till att fungera som en mötesplats mellan studenter, journalister och forskare. På föreläsarlistan i år ses grävande journalister från New York Times och Kyiv Independent. Jo Becker (NYT) kommer prata om hur man väcker förtroende hos intervjupersoner och läsare. Anna Myroniuk (KI) kommer prata om den utmaning saklig och trovärdig rapportering innebär mitt under ett brinnande krig.

Carina Tenor är doktorand i media och kommunikation och tog över som projektledare för seminariet i höstas.

– Temat är trovärdighet och journalistik. Själva grunden för att människor ska lita på journalistik är ju att de uppfattar den som trovärdig, och frågan är hur journalister försöker och kan arbeta för att det ska bli så.

Seminariet kommer hållas i Andersalen i hus 11 under torsdagseftermiddagen och är gratis för den som anmäler sig. Fem olika föreläsare kommer utgöra dagens innehåll med en avslutande paneldiskussion. Unikt för i år är de två internationella gästerna.

– Anna Myroniuk från Kyiv Independent kommer från krigets Ukraina och berättar om hur det är att bedriva undersökande journalistik där. Jo Becker kommer från New York Times, som är en av världens mest prestigefulla tidningar, där trovärdighet är en av hörnstenarna, säger Carina.

Att seminariet är relevant för alla studenter råder det ingen tvekan om enligt Carina.

– Även om man inte ser sig som en storkonsument av nyheter så sipprar journalistiken in i våra liv och formar vår världsbild. Jag tror att en sådan här dag ökar ens medvetenhet om vad som är vad, helt enkelt höjer ens egen kunskapsnivå. Det är även en eftermiddag där man bara kan luta sig tillbaka och lyssna på intressanta tankar och sen passa på att mingla och prata mer i pausen.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter