×

Nyheter, Studentliv

Kårfestivalen tillbaka i helgen – Så blir årets upplaga

Foto: Emil Axelsson
Programmet för Kårfestivalen:

– 18:00 Loungen med bar, musik och mat öppnar.

– 19:00 Throwback Garden och House of ForTune

– 22:00 – 01:00 Boiler Room: Efterfest på ”isen” med GANTÉ

Källa: Karlstad Studentkår

Efter Kårfestivalens debut på Löfbergs Arena ifjol där bland annat De Vet Du uppträdde så är det nu dags igen. Luna Abazid, studiesocialt ansvarig på Karlstad Studentkår utlovar äkta festivalkänsla.

– Vi bjuder på någonting som Karlstad inte sett förut, berättar Luna Abazid.

Vid förra årets Kårfestival på Löfbergs Arena kunde studenter ta del av allt från schlager till housemusik att dansa till, foodcourt, och inte minst en spelning från De Vet Du. Nu när den andra upplagan av festivalen närmar sig berättar Luna Abazid för Studenttidningen att man har lärt sig mycket från förra året. Årets festival för med sig mycket nytt, men mycket är också sig likt.

– Förra året var första gången som vi har haft Kårfestivalen. Så det fanns väldigt mycket att lära sig ifrån det. Förra året hade vi en artist, i år har flera olika DJs och väldigt mycket fokus på att det ska vara en festival. Vi ska bjuda på en festivalkänsla med ett tidigare insläpp. Varje rum kommer bjuda på en ny värld, säger Luna.

Än så länge är Löfbergs Arena klädd i sin vanliga Färjestadsutstyrsel. Foto: Emil Axelsson

Mycket förberedelser

Att planera en fest av den här storleken innebär en del jobb. Eftersom Färjestad BK har sina hemmamatcher i Löfbergs Arena så ska arrangörerna först börja pynta och göra i ordning för festivalen på fredagen, en dag innan festivalen. Men trots detta menar Luna att planeringen hittills gått väldigt bra:

– Det har varit några olika aktörer som vart med i detta, Löfbergs har vi pratat mycket med och de har hjälpt till med det praktiska såsom ljud och så vidare. Sen har vi också haft ett otroligt bra samarbete med Ganté som har hjälpt oss med alla DJs, musik, pynt och ljud och så. Det har varit ett otroligt bra samarbete mellan tre olika parter, säger hon.

”Allt man är sugen på”

Årets festival kommer spela flera olika typer av musik. Beroende på vilket dansgolv man väljer att gå till kan studenterna få höra alla möjliga musikstilar från jordens alla hörn.

– Vi har Throwback Garden med Sing-Along, schlager och sånt man älskar att höra. Sen i Loungen kommer vi bjuda på både Afrobeats och arabisk musik men även den vanliga klubbmusiken vi brukar höra. I House of ForTune kommer det vara mycket elektroniskt, House-musik, Techno och så. På efterfesten vid isen kommer det också vara Techno och elektroniskt. En blandning av vanlig musik som man hör på klubben men också lite nytt, berättar Luna.

Luna berättar att efterfesten som kommer ta plats på arenans övertäckta is kommer föra med sig något nytt till Karlstads festscen.

– Jag tror inte vi har haft Boiler Room i Karlstad, så vi bjuder på någonting som Karlstad inte sett förut, säger hon.

För den hungriga berättar Luna dessutom att det även där kommer finnas gott om alternativ att välja emellan.

– Det kommer finnas det man är sugen på. Burgare, dirty fries… lite olika gottiga saker!

Biljettförsäljning hela veckan

Det kommer gå att skaffa biljetter ända fram tills sista minuten. Luna förklarar för Studenttidningen hur studenter går till väga för att skaffa sin biljett.

– Man kan få tag i biljetter i vår Linktree på Instagram och man har fram tills lördag att göra det, berättar Luna.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter