×

Campus, Nyheter

Skottlossning på Campus – hund avliden

Foto: Max Fleischmann on Unsplash

Under onsdagskvällen skedde en skottlossning i Kronoparken, Campus. Polisen sköt mot en aggressiv hund i samband med ett utredningsärende och en husrannsakan, hunden avled på plats. — Polisen menar att boende på campus inte behöver vara oroliga. 

I onsdags kväll strax efter 21-tiden inträffade en skottlossning i Campusområdet, uppger en anonym källa som studenttidningen har pratat med. Polisen har avfyrat vapen mot en aggressiv hund i samband med ett utredningsärende. 

Mats Öhman, presstalesperson
Bild: Lars Hedelin

Mats Öhman, presstalesperson vid Polisen region Bergslagen, berättar att polisen var i Kronoparkens område för att utföra en husrannsakan. När polisen öppnar dörren till lägenheten kommer en stor hund springandes och attackerar en polisman. Polisen ramlar ned på golvet och hunden river och bits. 

— En annan polis skjuter och träffar den aggressiva hunden. Hunden går iväg och gömmer sig bakom en trappa. Samtidigt som vi genomför husrannsakan försöker vi se om det går att göra något för hunden. Vi kontaktar veterinär men hunden hinner tyvärr avlida vilket bekräftas senare på djursjukhuset. 

Polisen vill inte gå in på detaljer kring händelsen på grund av att skydda personernas integritet. 

— Av hänsyn till de som bor där vill vi inte gå ut med exakt plats för händelsen eller vilket brott det skulle gälla. Många vet vilken lägenhet vi var i och det är av hänsyn mot dem och deras integritet. Det var inte tillräckligt allvarligt för att gripa någon, men tillräckligt allvarlig för att göra en husrannsakan. 

Parallellt med brottsutredningen pågår nu även en utredning om tjänstefel, om polisen agerade rätt i att skjuta sitt vapen mot hunden. Öhman berättar att det är standard i fall av skjutning i nöd, den utredningen kommer skötas av den Särskilda åklagarkammaren.

Kan du säga något om säkerhetsläget på campus? Borde man vara orolig eller kan man känna sig trygg som student att bo på campus?

— Jag skulle definitivt inte tro att det är särskilt farligt att bo på campus. Man kan ju aldrig garantera någonting i samhället, brottslighet, brottsverkare och psykisk sjuka finns naturligtvis lite överallt, men jag kan inte se varför man skulle var mer orolig där än någon annanstans. Man kan också undvika att utsätta sig för fara genom att umgås med rätt personer, söker man inte upp miljöer med missbruk, låter bli narkotika och håller sig tillräckligt nykter för att veta vad man gör, då ser jag det inte som någon fara. 

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter