Studentpuben C.A.P.S byter lokal

Idag torsdag, 16 december klockan 19:00 slår studentpuben upp sina dörrar på Duettgatan för sista gången. Därefter kommer man kunna hitta dem i deras nya lokal vid studenternas hus. Under kvällen kommer en ”hejdundrande” fest ske med samma härliga stämning som alltid funnits. 

C.A.P.S är en allmän pub och en plats som studenter kan samlas. På deras hemsida kan man läsa om deras grundsyfte, vilket är att skapa en plats som du som student ska kunna umgås med dina vänner. Även skapa nya kontakter samt att bidra till några av de roligaste minnena du kommer ta med dig från din studietid. De arrangerar flera olika evenemang under året, man kan se olika typer av turneringar och spelkvällar. De hyr även ut sin lokal till såväl privatpersoner som föreningar. Kanske ska man arrangera en temafest? Då ska man höra av sig till just dem.  

Grunden till att de byter lokal är att de har växt ur sin nuvarande och behöver en större. Lokalen de har nu är det en max gräns på 150 personer, vilket gör att de inte kan ta in alla som de vill ta in. Därav väljer de att byta till en större lokal som gör detta möjligt. 

Efter drygt 7 år i lokalen på Duettgatan är de nu redo för ett nytt kapitel, trots detta kan vi fortfarande förvänta oss samma gamla vanliga C.A.P.S. I och med flytten till studenternas hus, hoppas de på att det kommer locka fler studenter. Eftersom det ligger lite bättre till,  och där fler studenter har vägarna förbi.

– Vi hoppas på att det ska bli en samlingsplats för studenter och är måna för positiva förändringar, säger Ivo Kuijpers, vice ordförande på C.A.P.S. 

Flytten kommer ske så fort som möjligt, inget datum som är satt i sten.  Men någon gång i början av 2022 kan vi förvänta oss att hitta dem i sin nya lokal. ­

– Det är många pusselbitar som ska falla på plats, säger Felix Wiik, ordförande på C.A.P.S

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter