Summer is coming!

Väntan är över. Studenttidningens årliga glasstest är här.

Johanna, Sara, Vera och Stina från redaktionen har noggrant analyserat några av sommarens nyheter. Med alla våra sinnen har vi satt betyg på glassarna som kommer att vara till din nöd en varm och svettig sommardag. Nu behöver du inte få din långledighet förstörd av att du alltid köper fel glass till stranden, utan du kan lugnt och tryggt göra snabba val i affären som med säkerhet kommer generera i ren lycka och värde för pengarna. Du kan tacka oss senare. BEWARE OF THE GLASSTEST:

GB Choice Caramel Toffee
En glass gjord på soya, fri från mjölkprotein och gluten.
Utseende: 1/10. Ganska plan och inte så utstickande. Man blir inte sugen på glassen genom att bara titta på förpackningen. Det framgår dock tydligt att det är en glass för veganer eller allergiker, vilket är ett plus.
Smak: 8/10. Om du gillar karamellsås är denna glass perfekt! Generöst med både karamell och choklad längst ned i struten. Den når dock inte upp till toppbetyg då själva våfflan är mjuk och smaklös.
Konsistens: 6/10. Känns precis som vanlig glass, väldigt krämig och len. Minuspoäng får våfflan som inte håller måttet på samma sätt som andra delar av glassen gör.
Totalbetyg: 7/10. Skulle absolut köpa igen!

Nocco Ice pop Caribbean
En sockerfri isglass.
Utseende: 10/10. Samma design som deras energidrycker vilket gör glassen väldigt attraktiv i glassfacket! Om man gillar att dricka Nocco, så att säga.
Smak: 4/10. Tydlig smak av sötningsmedel, smakar nästan som de små vitaminnallarna man knaprade som liten. Efter man vant sig gick glassen väldigt lätt ned dock.
Konsistens: 10/10. Precis som man förväntade sig att en isglass ska kännas, inget att klaga på här.
Totalbetyg: 5/10. Då denna isglass stiger i prisklass jämfört med de klassiska isglassarna hade jag inte köpt den igen. Jag tycker generellt inte man bör köpa en sockerfri glass då det förstör poängen med att unna sig. Men om du verkligen MÅSTE hålla dig till ditt #fitness#inspo-liv så är glassen ett helt okej alternativ.

GB Magnum Vegan Almond
Utseende: 7/10. Jag gillar förpackningen. Den ser snäll och grön ut, vilket inte är så konstigt. Veganer gillar ju snälla och gröna saker, som alla vet. När det kommer till själva glassen kan jag väl egentligen inte klaga. Jag tillhör inte glasspinnegänget, egentligen. Men Magnum är klassisk i sig och denna veganska mandelvariant ser precis så klassiskt magnumsk ut som den ska.
Smak: 8/10. Himmelsk! Smakar precis hur krämigt och gôtt som helst, generöst med mandel och lyxigt god vaniljglass. Rejält chokladlager. Likt samtliga Magnums glassar är det ingen du köper för att släcka törsten. Tvärtom rekommenderas en vattenflaska vid sidan av. I min bok drar det ned betyget en smula, en glass ska gärna vara uppfriskande och god!
Konsistens: 10/10. Inget att snacka om. Mandlarna är knäckiga och glassen len som sammet.
Totalbetyg: 8/10. Har redan köpt den flera gånger. Jag blir visserligen törstig av den, men det blir jag av chips också och jag kommer ju inte sluta äta chips för det.

GB Solero Strawberry Smoothie
Utseende
: 3/10. Förpackningen ser lite somrigt nittiotal ut, tankarna går till de där vattenmelonväskorna som var så heta då (och som jag sett på stan helt nyligen också, eftersom många tycks vansinniga nog att vilja återuppleva nittiotalets modenycker). Enkelt och rätt okej. Glassen i sig ser ut som den smakar, vilket inte är jättebra.
Smak: 2/10. Nja. Alltså, den ska ju smaka jordgubbssmoothie enligt löftet titeln ger, och det gör den. Men inte på nåt härligt och levnadsglatt sätt. Mer på det där sättet som det smakar om du köper jordgubbskräm på Konsum och fryser in den själv. Ej imponerad.
Konsistens: 3/10. Egentligen inget att gnälla på, någon annan konsistens kan man nog inte få på den här glassen. Men det är inget som dansar rumba i munnen på en precis.
Totalbetyg: 2/10. Nope, tyvärr. Det här var ingen höjdare. Den var inte särskilt dyr förvisso, och den smakade ju mycket jordgubb. Men du kan lika gärna fixa den här glassen på egen hand till ett lägre pris, och antagligen med en bättre smak också.

Magnum Brownie, vanilla ice-cream & caramel
Utseende: 1/10. En glass ska vara lockande och inte minst sagt se lockande ut. Denna är dock till utseende mer… rund och trist.
Smak: 6/10. Med höga förväntningar utifrån namnet på glassen sköljdes lite av en besvikelse vid smaktest. Det är inte så mycket mer än en Magnum med lite karamellsmak och pytteliten touch av brownie, tyvärr.
Konsistens: 7/10. Krämig och len, precis som resterande inom samma varumärke. Den hårda brownie-botten gör att något händer i tuggan och tillför något till en annars ganska tråkig glass.
Totalbetyg: 4/10. Är osäker på om den kommer köpas igen. En Magnum är alltid en Magnum, men denna nyhet levde dessvärre inte upp till sina förväntningar.

Ben & Jerry Slices On the Dough
Karamell- och chokladglass med bitar av jordnötssmör.
Utseende: 1/10. Det runda utseendet känns tråkigt, billigt och man blir inte alls sugen på glassen. Känns tyvärr mest som en hockeypuck.
Smak: 5/10. Som alla Ben & Jerry-glassar för denna med sig höga förväntningar och man väntar sig en smaksensation. Men tyvärr blir det lite av ett platt fall. Glassen är god, men inget speciellt. Det finns ingen smak som står ut och smaken känns lite mesig. Dock får den pluspoäng för bitarna med jordnötssmör som är gudomligt goda!
Konsistens: 8/10. Glassen är alldeles silkeslen och precis sådär en glass ska vara! Även om glassen såg tråkig ut till utseende, så händer det mycket i den. Allt från en len glass till kaksmul i chokladen och såklart bitarna med smak av jordnöt. Synd bara att de var så få bitar i glassen, de går att räkna på en hand…
Totalbetyg: 5/10. En helt okej glass som kan vara värd att prova. Men då denna glass ligger i en hög prisklass, hade jag inte köpt glassen igen. Det finns andra godare på marknaden till ett bättre pris.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter