×

Studentliv

Guide till studie platser på KAU

Foto: Pressbild Karlstads universitet

Att hitta en plats att studera på är A och O för att hitta sin studieteknik. Och det finns många platser på Karlstads universitet att plugga på som är lite gömda. Därför ska ni en guide från en tredjeårsstudent som har hittat de bästa platserna att plugga beroende på vilken miljö du gillar. 

Tysta avdelningen i biblioteket

Behöver du verkligen få någonting gjort är det här platsen för dig. Den tysta avdelningen finns en trappa ner från huvudingågen i biblioteket, på plan -1 och här är det full koncentration som gäller. Här sitter man i avskilda bås eller i små rum. Detta garanterar dig från att inte snacka bort dagen med dina kompisar vilket är lätt hänt.

Stjärntorget i hus 1

Här finns det nästan alltid plats! Denna plats är perfekt för grupparbetet. Med det fina ljusinsläppet från taket är detta en bra plats ifall du behöver mycket ljus för att hålla dig vaken medan du pluggar.

Studiemiljön i femman

Om du går förbi gläntan och tryckeriet för att sedan svänga höger kommer du till den nya studiemiljön i femman. Här finns det soffor och bord för alla och stämningen är lite mer ledig. Även den här miljön är perfekt för grupparbete men även för att sitta och plugga själv. 

Studiemiljön i nian

Om du går förbi studiemiljön i femman så kommer du komma till studiemiljön i nian. Här finns både grupprum och en öppen studiemiljö. Ett plus här är utsikten över skogen bakom universitetet, det är väldigt fridfullt att kolla ut. 

Boka ett grupprum genom biblioteket

För att få det bästa plugget i grupp som garanterar att alla får en plats är det bäst att boka ett grupprum! Det finns grupprum i nästan alla byggnader men min personliga favorit är de på entréplan i biblioteket och de i 21:an. I ett grupprum slipper du störa dig på andra. Det finns även drop-in rum, dessa fylls dock ganska ofta upp redan på morgonen. 

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter