×

Studentliv

Mässa med framtidstänk

Foto: Iselin Sundberg

Den 16:e oktober ägde den sjätte upplagan av IN-dagen rum. Mässan arrangeras av en rad olika representanter från universitetet, i syfte att ge studenter och företag möjligheten att nätverka och knyta kontakt inför framtiden.

Jonatan Wikström, projektledare för årets IN-dagen. Foto: Iselin Sundberg.

– Det var väldigt många företag som var intresserade i år. Mässan är relativt ny och nischad mot ingenjörsskap och teknik, men har ändå blivit något återkommande för företagen vilket är väldigt kul, uttrycker Jonatan Wikström, projektledare för mässan.

Studenter på Karlstads universitet arrangerar en rad olika evenemang varje år, däribland IN-dagen. Den 16 oktober gick årets mässa av stapeln, i hus 21. Projektet, som arrangeras i syfte att ge ingenjör- och teknikstudenter möjligheten att bädda inför framtidens arbetsliv, genererade i nöjda besökare, utställare och arrangörer.

– Det var bra tryck på mässan. Generellt sett kom det fram många nyfikna studenter, säger Gustaf Hjärtmyr, studentmarknadsförare hos Sveriges Ingenjörer.

– Jag gick hit för att få kontakter och synas, det kan ju ändå skapa möjligheter längre fram, säger Sandra Hellgren, student. 

Vad är den största anledningen till att Sveriges Ingenjörer är på plats?
– Det är fjärde året i rad som vi medverkar, och målet är att värva medlemmar för att bli större, så att vi som fackförbund och intresseorganisation ska kunna verka för ingenjörers bästa, säger Gustaf Hjärtmyr.

Arrangörerna bakom årets mässa består av studentföreningarna SEKE, EWB, IDIOT, BAMSE, LIGIST och ESTIEM, den internationella föreningen för industriell ekonomi. Jonatan Wikström, projektledare för evenemanget som som också studerar vid universitetet, fick rollen genom sin position i projektet Clear River Racing.

– In-dagen är ett initiativ av Clear River Racing, Formula student – där jag är gruppledare för marknadsgruppen. I och med min roll i det projektet, så ingår det att anordna IN-dagen, säger Jonatan. 

Precis som IN-dagen, Clear River Racing, Hotspot, Kommunikatörsdagen och KEY-dagen arrangeras de flesta mässor, evenemang och projekt i ideell mening av drivna studenter. Möjligheterna att knyta kontakter med företag, sätta studierna i praktik och utvecklas vid sidan av plugget är med andra ord många. 

– Man träffar väldigt många företag och får se mer hur det fungerar efter utbildningen. Sen att göra saker med andra drivna studenter är också riktigt roligt, uttrycker Jonatan Wikström.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter