×

Studentliv

Stort engagemang när studenter plockar skräp vid universitetet

Sara Alehed, Sabina Stenborg, Oliver Kongbäck är med och arrangerar skräpplockardagen i april. Foto: Hanna Carlsson

En eftermiddag med fokus på miljö och hållbarhet där det bjuds på lottodragning och kaffe.

Detta är ämnet när studentföreningen Spex i april bjuder in till en skräpplockardag för studenter vid Karlstads universitet.

I april arrangerar socionomstudenten Sabina Stenborg en skräpplockardag för Karlstads studenter. Styrelsen i studentföreningen Spex och Karlstad Studentkår är med och stöttar projektet som innebär att studenterna engagerar sig i just skräpplockning på universitets- och campusområdet.

Under dagen delas området in i olika sektioner för att alla som vill engagera sig ska kunna sprida ut sig över hela området. Samtidigt finns planer på att under eftermiddagen även dela ut vinster genom en lottodragning där dagens ämne står i fokus – miljö och hållbarhet.

Foto: Hanna Carlsson

Tanken på en dag där miljön står i främsta rummet och studenter plockar skräp kom när fler evenemang, som riktar sig till studenter och inte fokuserar på alkohol, eftersöktes i höstas.

– Det är väldigt centralt med miljöfrågor och jag är själv insatt i det och tycker att det är intressant. Det hade varit något event genom universitet där vi skulle städas dagen efter och då kom jag att tänka på det att det kanske finns ett rykte att vi studenter skräpar ner efter oss. Då kändes som en bra idé att ha ett sådant evenemang där vi plockar skräp, det finns ju inga nackdelar med det, säger Sabina Stenborg.

Hur gör man för att engagera sig denna dag?

– Det är bara att dyka upp, man behöver inte ha med sig något. Vi kommer dela ut sopsäckar och handskar. Man väljer själv hur mycket energi och tid man vill lägga på detta. Vill man plocka i en kvart går det bra och vill man vara med i alla fyra timmar så får man absolut vara det.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter