×

Campus

Låsta dörrar och stängt välkomstcenter

Foto: Linn Malmén

Sedan i tisdags krävs passerkort för att som student eller anställd ta sig in på universitetet.

Nu stänger även universitetstryckeriet och välkomstcentret för besökare.

Beslutet att stänga samtliga entréer vid Karlstads universitet har fattats på grund av säkerhetsskäl, och innebär att studenter har tillgång till lokalerna med sitt passerkort, KAU-kortet, och kod från klockan 06.00 till klockan 24.00. Personal har, precis som tidigare, tillgång till lokalerna under hela dygnet.

Sedan i måndags håller även välkomstcentret stängt på grund av spridningen av coronaviruset, och där beslutet att hålla stängt gäller ”tills vidare”.

I måndags togs även beslut om att stänga universitetstryckeriets mottagningsdisk i hus fyra, även detta för att minska risken för smittspridning. Universitetstryckeriet håller dock fortsatt öppet, och kan kontaktas via mejl och per telefon.

Även universitetsbiblioteket påverkas av coronaviruset, och håller sedan i måndags enbart öppet mellan klockan 12 och 14 på vardagar. Under dessa tider krävs passerkort för att ta sig in på biblioteket, som är obemannat på grund av coronaviruset. Sedan tidigare är såväl läsesal som samtliga studieplatser inne på universitetsbiblioteket avstängda. Även om universitetsbiblioteket är obemannat finns möjlighet att ringa, mejla, chatta och delta i möte på Zoom med universitetsbibliotekets personal.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Campus

Toppnyheter