×

Kultur

Sara Tidhult: Kärleksfulla filmer för alla tillfällen

Mysa lite extra med dejten i helgen? Filmmaraton med kompisarna eller en egen filmkväll fylld med tårar, skratt och glass? Karlstads studenttidning tipsar om de perfekta kärleksfilmerna som garanterat får dig i stämning.
Krönika

1. P.S. I Love You
I P.S. I Love You får vi möta Holly och Gerry som träffas på Irland och mot sina mödrars vilja blir ett par. Efter att ha flyttat till USA avlöser grälen varandra om allt från framtiden, karriären ocb barn. Efter en tid dör Gerry och lämnar efter sig ett antal brev som gör att Holly tar tag i sit liv.

2. Me before you
I Me Before You möter vi Louisa Lou Clark som bor i en mindre stad på den engelska landsbygden. Lou hoppar mellan olika ströjobb för att försöka försörja sina föräldrar och får en dag jobb som personlig assistent åt en framgångsrik ung aktiemäklare som blivit rullstolsburen i en olycka. Olyckan har fått den unge aktiemäklaren att tappa tron på livet, tills Lou bestämmer sig för att visa att livet är till för att levas.

3. Brokeback mountain
I Brokeback Mountain får vi möta Jack och Ennis som tillbringar sommaren tillsammans som fåraherdar på ett ödsligt berg. De inleder en relation som tar slut när de återvänder till civilisationen.Trots att båda skaffar familj på var sitt håll kan de inte hålla sig ifrån varandra och träffas i hemlighet åren därefter. En film för den som är sugen på mer än en klassisk kärleksfilm. Värd varenda minut.

4. The Notebook
The Notebook är en kärleksklassiker du borde se om du inte har sett den ännu. Allie och Noah träffas en sommar och inleder en romans. När sommaren är slut skiljs de åt när Allie börjar på college i New York och Noah stannar kvar i Seabrook. När de möts flera år senare har de inte släppt taget om varandra trots att Allie är förlovad med en annan man.

5. Love Actually 
Följ Harry, Billy Mack, Jamie, Karen och Sarah med flera i en kärlekskomedi i genrens renaste form. En film perfekt för dig som vill ha en mysig må-bra-film som garanterat är sevärd med flera parallella handlingar och intressanta historier.

6. The Fault In Our Stars
Följ Hazel Grace i en melankolisk berättelse om hur två unga hjärtan möter ett orättvist öde. Hazel Grace diagnostiseras med sköldkörtelcancer vid 13 års ålder upplever två år senare ett medicinskt mirakel när tumörerna i lungorna krymper, i alla fall tillfälligt.

7. Moulin Rouge
Är du sugen på musikal fylld av kärlek, svartsjuka och passion? Då är Moulin Rouge en film för dig. Året är 1899. En ung poet, Christian, lämnar sin familj och beger sig mot Montmartre-distrikten i Paris.

8. Notting Hill
William Thacker äger en liten bokhandel som för en slumrande tillvaro. En dag kliver den berömda filmstjärnan Anna Scott in i hans affär – och hans liv. En film för dig som är sugen på en mysig, fin och lite lugnare kärlekshistoria. Ännu en film man bara måste ha sett.

9. La La Land
Möt jazzpianisten Sebastian och den aspirerande skådespelerskan Mia i en svängig kärlekssaga där de båda blir förälskade, men ju mer framgångsrika de blir, desto svårare blir det att hålla kärleken vid liv.

10. The Vow
Möt Leo och Paige i en rörande historia baserad på en verklig händelse. Leo och Paige är nygifta och är med om en bilolycka. Paige hamnar i koma och när hon vaknar upp har hon tappat minnet från de senaste åren. Leo gör allt han kan för att deras liv ska bli som förr och det finns många hinder att övervinna.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en opinionstext där skribenten svarar för åsikter i artikeln. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Kultur

Toppnyheter