×

Krönikor

Sara Tidhult: Din guide till en lyckad dejt

Foto:
Karlstads studenttidnings reporter Sara Tidhult tipsar om de bästa tipsen för en lyckad dejt.
Krönika

En dejt med någon kan vara långtråkig och dötrist och tråkig och.. och.. alldeles, alldeles underbar! En sak vi nog alla kan vara överens om är att det garanterat blir nervöst. Finns det då några ess i rockärmen som kan vara till nytta när händerna blir svettiga och rösten darrig? Absolut, här kommer redaktioners 10 tips för en lyckad dejt:

Gott uppförande
Rule number one! Det ska inte bli falskt och påklistrat, men att vara trevlig kommer aldrig att bli gammalmodigt och det kommer alltid att vara uppskattat.

Mobilen på stör ej!
Ingen vill se sin dejts matchningar på Tinder trilla in med jämna mellanrum. Inte heller råka skymta sms från nyfikna kompisar som redan nu undrar om det blir bortamatch i kväll.

Klä dig efter tillfälle
Självklart ska du klä dig i något du själv känner dig snygg i. Får du känsla för något utmanande eller känner du dig snyggare i tröjan du ägt i sju år – OWN IT. Självförtroende är det snyggaste man kan bära.

Gör något aktivt – men undvik bio!
Tvärtom vad man ser i amerikanska filmer är bio på första dejten ingen höjdare. Gör i stället något som involverar någon slags aktivitet – och samtal. Bowling, shuffleboard, biljard, promenad – you name it!

Välj ”rätt” plats
Karlstad är ganska litet och risken för att stöta på vänner eller familj är ganska stor. Det kan bli lite jobbigt på en nervös dejt att behöva presentera sin farmor som ”råkade” gå förbi Espresso House just när ni var där. Välj ett ställe du vet att ni kan vara lite mer privata på.

Ha alltid en plan B
Drack ni upp kaffet på en kvart och det enda du kommer på att säga är ”vad ska vi göra nu?”, resulterar det nästan alltid i stel tystnad. Tänk ut några alternativ redan innan ni träffas, då kommer du dessutom framstå som både kreativ och beslutsam.

Var personlig!
Ställ inte endast frågor som favoritmat och favoritfärg. Att bara prata plugg och skola är inte heller supermysigt. Våga öppna upp dig lite för din dejt.

Splitta på notan!
Om du säger det som det mest självklara i världen kommer din dejt också tycka det. Det är faktiskt 2018, right?

Var sann mot dig själv – och din dejt
Tog samtalsämnena slut lite för snabbt? Kändes dejten som 10 timmar lång? Kanske personen inte var den rätta för dig? Det är inget att gräva ner sig för! Du hänger på ett universitet, det finns garanterat fler fiskar i sjön.

Följ din magkänsla
Var din dejt en fullträff och du går på moln resten av veckan? Var inte rädd att höra av dig igen! Ingen tycker längre att det är coolt att ”spela spelet”. Att ha lite is i magen kan vara bra, men det finns ingen strikt regelbok i kärlek. Följ ditt hjärta!

Sara Tidhult är skribent i Karlstads studenttidning.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en opinionstext där skribenten svarar för åsikter i artikeln. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Krönikor

Toppnyheter