×

Nyheter

Orolig sommar på Campus

I slutet av juli skottskadades en man i en lägenhet på Campus sedan en maskerad gärningsman stuckit in handen och skjutit i lägenheten genom ett öppet fönster. Foto: Denny Jansson

Skottlossning inne i en lägenhet och upprepade fall av misshandel. Årets sommar har varit orolig på Campusområdet och flera av de boende i området är nu bekymrade.

– Det är mycket obehagligt här i området nu, säger en av de boende i området.

Natten till den 30 juli skottskadades en man sedan en maskerad gärningsman stuckit in handen genom ett öppet fönster till en lägenhet på Campus och därefter avlossat flera skott in i lägenheten.

Händelsen, som inträffade i ett flerbostadshus på Kvintettgatan, rubricerades som försök till mord och skakade om flera av de boende i området varav flera vaknade av skotten.

– Jag är trött på det här och söker ny bostad. Det är mycket obehagligt här i området nu, sade en granne till Karlstads studenttidning i juli.

Natten därpå skakades Karlstad av ännu en skottlossning. Då skottskadades en man i en lägenhet på Herrhagen sedan en okänd gärningsman beskjutit en lägenhet på bottenplanet.

Polisen fattade snabbt misstanke om att det fanns ett samband mellan de två skottlossningarna och sade sig vara övertygad om att det rörde sig om en uppgörelse mellan kriminella gäng.

I början av augusti häktades tre män – 17, 19 och 21 år gamla – skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden, för att ha varit inblandade i skottlossningarna. I mitten av augusti stärktes misstanken mot 17-åringen som omhäktades på sannolika skäl misstänkt, den högre misstankegraden, för försök till mord.

Vid denna tidnings pressläggning misstänktes de tre männen även för försök till människorov i samband med en händelse som ska ha inträffat tidigare under sommaren vid lägenheten där skjutningen på Herrhagen ägde rum.

Flera fall av misshandel

Helgen innan höstterminen startade skakades Campusområdet av en misshandel där en man i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad av ett gäng.

– En patrull beordrades till platsen och mötte upp anmälaren, men bråket var över när patrullen kom till platsen. Man hittade spår på att det ska ha skett något och man identifierade en person som man påträffade i området. Man konstaterade att det inte var någon som ville medverka eller samarbeta med polisen, sa Stefan Wickberg, presstalesperson på polisregion Bergslagen, till Karlstads studenttidning då.

Två dagar senare, tillika höstterminens första dag, misshandlades en man i 25-årsåldern av en annan man på Campusområdet.

– Det ska ha varit ett helt gäng som gett sig på en kille. En patrull beordrades dit med anledning av att ett gäng ungdomar ska ha varit där och erbjudit narkotika. Innan patrullen hann till platsen fick man information om att en person ska ha blivit misshandlad, sa Stefan Dangardt, presstalesperson på polisregion Bergslagen, då.

Eftersom de två fallen av misshandel inträffade i samma område med liknande tillvägagångssätt kan det enligt polisen finnas kopplingar mellan fallen.

– Det kan inte uteslutas att det finns ett samband, säger Stefan Dangardt.

Enligt vittnen ska gärningsmannen i båda fallen ha varit mörkklädd samt vara mellan 15 och 20 år gammal.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Nyheter

Toppnyheter