×

Nyheter

Fyra män häktade efter veckans skottlossningar

En man häktades på lördagen på sannolika skäl misstänkt för en av veckans skottlossningar i Karlstad.

På fredagen begärde åklagaren en 19-årig man häktad för medhjälp till båda av veckans två skottlossningar samt för ett försök till människorov vid ett tillfälle i mitten av juli.

Tingsrätten bedömde att det inte gick att koppla mannen till veckans skottlossningar på Campus och på Herrhagen. Mannen häktades därför endast som skäligen misstänkt för försök till människorov.

På lördagen häktades ytterligare tre män. En 21-årig man som häktades på sannolika skäl misstänkt för försök till mord i samband med onsdagsnattens skottlossning på Herrhagen. Mannen är även skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för försök till mord i samband med tisdagsnattens skottlossning på Campus.

De två andra männen som häktades på lördagen är 17 och 19 år gamla och häktas av Värmlands tingsrätt som skäligen misstänkta för människorov.

Av de fyra misstänkta män som anhölls tidigare under veckan har nu samtliga häktats, varav en som misstänkt för försök till mord. Övriga tre män är häktade misstänkta för försök till människorov, vilket enligt lokala medier ska ha inträffar tidigare på samma adress som onsdagsnattens skottlossning på Herrhagen.

Samtliga anhållna män nekar till brott.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Nyheter

Toppnyheter