×

Nyheter

Fyra personer anhållna efter skottlossningarna

Fyra personer sitter anhållna misstänkta för att ha varit delaktiga i veckans skottlossningar.

Det var vid 01-tiden natt till tisdagen som en maskerad gärningsman sköt fem skott genom ett öppet fönster in i en lägenhet på första våningen i en fastighet på Kvintettgatan på Campusområdet. En man skottskadades och vårdas alltjämt för sina skador.

Under tisdagen anhölls en man misstänkt för delaktighet i tisdagsnattens skottlossning på Campus. Efter kompletterande förhör på torsdagen sitter mannen fortfarande anhållen. Mannen nekar till brott.

På onsdagsnatten inkom ytterligare ett larm om en skottlossning i Karlstad, då på Verkstadsgatan på Herrhagen. Även där hade gärningsmannen skjutit genom fönstret till en lägenhet på första våningen. En man skadades medan kulan snuddade vid en annan man. Efter att mannen hade förts till sjukhus beslutade polisen i Värmland om att låta bevaka akutmottagningen vid Centralsjukhuset i Karlstad.

Sent på onsdagskvällen anhölls ytterligare tre män misstänkta för medverkan till försök till mord. Advokaten till en av de tre männen säger till Värmlands Folkblad att klienten nekar till brott.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Nyheter

Toppnyheter