×

Krönikor

Studenthälsan: Stöd i studierna

Foto: Studenthälsan

Hej!
Du som läser det här har just påbörjat en ny termin på Karlstads universitet. Kanske det till och med är din allra första termin på universitet? Grattis i så fall, då har du mycket att se fram emot!

Första tiden med studier är det mycket att hålla reda på. Det roliga och spännande blandas ibland med en viss stress. 

Studenthälsan finns för att hjälpa dig när du känner att du behöver någon att tala med, när du inte riktigt orkar hantera allt eller när livet börjar köra ihop sig kring dig.

Det finns också stöd för dig som har en funktionsnedsättning. Visste du att minst 10 % av befolkningen har någon typ av funktionsnedsättning? Att ca 5 % har dyslexi? Att antalet studenter med funktionsnedsättning på högskolor och universitet ökar?

Stöd i studierna ges på olika sätt, med stödjande samtal men också gruppaktiviteter. Läs gärna om stöd i Aktivitetskalendern. Men studenter som har ett intyg om funktionsnedsättning kan dessutom få så kallat riktat pedagogiskt stöd. Det är det extra stödet som kan behövas för att kunna studera på lika villkor som andra studenter.

Har du en funktionsnedsättning och behöver extra stöd från universitetet? Eller skulle du vilja stödja en student med funktionsnedsättning som anteckningsstödjare eller mentor? Skriv en rad till studentstod@kau.se ! 

Kom ihåg – alla behöver stöd ibland!

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter