×

Kultur

Smaskig succé för Ingesund i riksfinalen

Foto: Denny Jansson
Det blev rejäl succé för Musikhögskolan Ingesund i lördagens riksfinal av Smask. För första gången i tävlingens historia var det ett bidrag från Musikhögskolan Ingesund som kammade hem förstaplatsen i tävlingen.

Det bjöds på rejäl schlagerfest med glitter, tonartsförändringar och humoristiska sångtexter på lördagskvällen när riksfinalen i musikhögskolornas egen melodifestival, Smask, gick av stapeln på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Bidragen ”Det var bättre förr” och ”Salt och peppar” fanns på plats för att representera Musikhögskolan Ingesund efter att ha gått vinnande ur schlaget under deltävlingen på Musikhögskolan Ingesund i mitten av april.

När röstningen var avklarad stod det klart att bidraget ”Det var bättre förr” med artisterna Göte, Petter & Siv feat. Hemtjänsten gått vinnande ur schlaget och att Musikhögskolan Ingesund tagit hem förstaplatsen för första gången i tävlingens historia.

– Det är en enorm ära att få vinna för Ingesund för första gången, det är så stort att vi inte riktigt har landat än. Vi har ju skrivit historia nu på Ingesund, säger Hanna Carlsson, Smask-general på Ingesund.

Hur har helgen varit för er?

– Hela helgen har varit sjukt rolig med intensiva dagar men med sjukt god stämning mellan de olika skolorna på plats. Det varit så otroligt kul att se stödet här hemifrån via sociala medier: hur kul alla har haft och att vi har gett Ingesund något att fira. Vi tycker det är så otroligt roligt att kunna erbjuda underhållning och att förgylla folks vardag.

Hanna Carlsson menar att vinsten i riksfinalen är en vinst för hela Musikhögskolan Ingesund och är lättad över att det inte längre kommer att skämtas om att Ingesund aldrig vunnit:

– Vi är så stolta över denna vinst, det är en vinst till hela Ingesund. Nu går det inte längre att skämta om att Ingesund aldrig vinner i riksfinalen som man kunnat göra tidigare, för nu har vi en vinst från riksfinalen, säger hon.

Det vinnande bidraget ”Det var bättre förr” framfördes av Mattias Nordblom, Julia Nylander och Oscar Svanström. Bidraget har skrivits av trion och arrangerades av Matias Nordblom.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Kultur

Toppnyheter