×

Nyheter

Kårvalsdebatten i Gläntan ställs in – sänds på Facebook

Foto: Lotta Fallqvist

Det blir ingen kårvalsdebatt i Gläntan i år. Detta med bakgrund i den senaste tidens coronautveckling.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undvika stora folksamlingar, säger Denny Jansson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Karlstads studenttidning.

De senaste två åren har Karlstads studenttidning anordnat en debatt mellan listledarna för de listor som deltar i kårvalet på scenen i café Gläntan. I år blir det dock ingen debatt på scenen i Café Gläntan efter den senaste tidens coronautveckling, och efter regeringens besked där man uppmanar högskolor och universitet att helt övergå till distansundervisning.

– Beslutet har fattats i samråd med Karlstad Studentkår eftersom vi inte vill bidra till en folksamling som skulle underlätta för virusspridning, säger Denny Jansson.

I stället för en publik debatt i Gläntan kommer debatten att spelas in och sändas på Facebook, där intresserade väljare kan ta del av debatten utan att fysiskt behöva besöka Karlstads universitet.

– Det är viktigt att studentkårens medlemmar har möjlighet att få höra vad de olika listorna tycker och vilka frågor som de vill driva. Att spela in debatten och sända den i sociala medier är på så vis en bra lösning där vi samtidigt tar hänsyn till coronautvecklingen och till intresset bland studenttidningens läsare, säger Denny Jansson.

Debatten kommer att sändas på Karlstads studenttidnings webbsida och sida på Facebook under kårsvalsveckan som pågår 30 mars till och med den 3 april.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Nyheter

Toppnyheter