×

Nyheter

Grannskapet i chock efter nattens skottlossning

Under tisdagseftermiddagen var lägenheten fortsatt avspärrad. Foto: Denny Jansson

Tisdagsnattens skottlossning på Campusområdet, där en man skadades, skakar om de boende på Campusområdet.

– Jag hörde hur någon ropade ”jag blöder”, säger André Thorslund som bor granne med lägenheten där skottlossningen inträffade.

Larmet om skottlossningen i en lägenhet på Campusområdet inkom till polisen vid 01.17 natt till tisdagen. När polisen anlände till platsen hittades en person skjuten.

En av grannarna, som bor i samma hus som lägenheten där skottlossningen inträffade, blev vittne till nattens skottlossning.

– Jag kollade på tv och hörde några smällar. Min första tanke var att det var pistolskott, men sedan blev det helt tyst så jag tänkte att det var någon som hade slagit i containern som står utanför eller vid stängslet till byggarbetsplatsen, säger personen som vill vara anonym.

Efter att ha samlat sig gick personen ut för att se vad som hade hänt.

– Då var det fortfarande lugnt. Jag pratade med en granne som bor vägg i vägg till lägenheten där ljuden kom ifrån och som hade hört lite röster och någon som grät, men inte mer än så, säger grannen.

Och fortsätter:

– Min granne trodde inte heller att det var pistolskott, men sedan kom polisen och knackade på och ställde frågor. Då fick vi veta att det var pistolskott som vi hade hört. Under natten var det jättemånga poliser på plats, både vanliga patruller och med hundar.

Enligt grannen ska stämningen på Campusområdet ha varit som vanligt under måndagskvällen.

– Det hände inget speciellt under kvällen i igår, någon hade grillat lite och njutit av sommarvärmen. Men det var absolut inget ovanligt eller speciellt på något vis, det var som vilken dag som helst.

– Jag är trött på det här nu och söker ny bostad. Det är mycket obehagligt här i området nu.

Lägenheten där skottlossningen inträffade var på tisdagseftermiddagen fortfarande avspärrad. Foto: Denny Jansson

André Thorslund, som också bor i samma fastighet som lägenheten där skottlossningen inträffade, hade precis lagt sig för att sova när han hörde skottlossningen.

– Jag låg i sängen när skotten avfyrades. Då vågade jag inte göra något. Efter en stund kollade jag ut genom fönstren efter att jag hade hört hur någon ropade ”jag blöder”, berättar han.

Därefter gick André Thorslund, som bor på andra våningen, ner för att se vad som hade hänt.

– Jag gick ner för att se så att alla var okej. Tjejen som bor i lägenheten där ljudet hade kommit från öppnade men verkade lugn och sade att allt var okej. Jag tror att hon var i väldig chock just då, säger han.

Därefter anlände polisen till platsen som enligt André Thorslund började att söka igenom området med hundar för att senare knacka dörr i området. Liksom den andra grannen som Karlstads studenttidning har varit i kontakt med har inte heller André Thorslund uppmärksammat något uppseendeväckande i området de senaste dagarna.

– Jag har inte uppmärksammat något underligt de senaste dagarna och jobbade till halv tolv i går kväll, säger han.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Nyheter

Toppnyheter