×

Campus

”Både skönt och vemodigt lämna kåren”

Foto: Karlstad studentkår
Hallå där... Amanda Green, Simon Asplund och Sebastian Hasselström, som i veckan gjorde sista dagarna som förtroendevalda i Karlstad studentkårs presidium.

Hur känns det att lämna över och gå vidare?

– Det känns både skönt och vemodigt att lämna. Det har varit ett intensivt och roligt uppdrag. Men det är dags för andra att ta över och utveckla organisationen framåt, säger Amanda Green, som varit ordförande för Karlstad studentkår sedan 2015.

Vad har varit mest spännande att arbeta med under dina/ditt år på kåren?

– Att rekrytera ny rektor och att få vara med i så många olika projekt som förbättrar för oss studenter. Det roligaste har varit att träffa så många engagerade människor, säger Amanda Green.

– Att vara med och sköta hela den demokratiska processen i studentkåren, från att ett ärende kommer upp tills att fullmäktige fattar beslut i frågan, säger Sebastian Hasselström.

Vad har varit den största utmaningen för dig under tiden i kåren?

– Att ha lagom ambition, det finns så mycket vi kan göra för att skapa en bättre studietid och ibland känns det jobbigt att vissa förändringar tar tid innan vi kan se resultatet, säger Amanda Green.

– Arbetet i styrelsen för Kårhuset i Karlstad AB har varit en utmaning, där en helt ny verksamhet ska startas upp från grunden och dessutom i en egen juridisk person som är separat från studentkåren, säger Sebastian Hasselström.

Vad är du mest stolt över att varit med och gjort inom kåren?

– Att kunna lämna över en mer stabil och starkare organisation, och att vi tog tag i kårhusprojektet. Dessutom har jag varit med och drivit på så fler nya studentbostäder har byggts, säger Amanda Green.

– Jag är förstås väldigt stolt över alla ideellt aktiva som får Karlstad Studentkårs verksamhet att gå runt. Men mest stolt är jag nog över min kollega och nära vän Jessica Millertson, som nu tar över som ordförande för studentkåren.

Vad ska du göra nu?

– Nu ska jag skriva klart uppsatser och söka jobb. Snart är jag färdig lärare och det ser jag fram emot, säger Amanda Green.

– Jag ska bli student igen och hoppas bli antagen till det nya juristprogrammet på KAU. Engagemanget i studentkåren slutar inte, utan jag fortsätter som vice ordförande för Kårhuset, som sekreterare i kårfullmäktige samt som styrelseledamot för Stiftelsen Karlstads studentbostäder.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Campus

Toppnyheter