×

Campus

”Det krävs drivna och intresserade studenter för ett levande studentliv”

Arkivbild från introduktionsveckorna under höstterminen 2017. Foto: Privat
Hallå där.... Philip Larsson, ordförande och sexmästare i studentföreningen Bamse som på lördag är med och arrangerar Dunderkravallen.

Vad är Dunderkravallen?

– Dunderkravallen är en fest för alla studenter på Karlstads universitet som har en ovve och vill använda den.

Varför anordnas Dunderkravallen?

– Dunderkravallen anordnas för att lyfta studentkulturen med ovvar och för att bygga broar mellan de olika föreningarna. Jag har, som ordförande och sexmästare för studentföreningen Bamse, själv märkt att man inte har så bra koll på andra föreningar, t.ex. KarlEkon eller JFK eftersom vi aldrig anordnar gemensamma evenemang med dem. Jag har även märkt att jargongen mellan ingenjörer och ekonomer är väldigt hård här i Karlstad och det är något jag vill ändra på. Genom dunderkravallen hoppas vi på att jargongen kan bli lättare och mer skämtsam mellan alla föreningar.

Hur tror ni att evenemanget tas emot av Karlstads studenter?

– Jag hoppas att studenterna här på Karlstads universitet tycker det är kul att det anordnas även under vårterminen. Just nu har de flesta föreningarna bara ovvarna under introduktionsveckorna på hösten. Som ingenjörsstudent vill jag ha fler studentevenemang med ovvar på våren eftersom vi inte har någon introduktion i vår förening under vårterminen. Det verkar som att många har liknande tankar om studentlivet i Karlstad då över 460 personer uttryckt att de kommer till Dunderkravallen eller åtminstone har intresse för den, och det är helt fantastiskt.

Tror ni att evenemang som Dunderkravallen kan bli ett återkommande inslag i Karlstads studentliv?

– Jag hoppas verkligen att evenemang som Dunderkravallen blir ett återkommande evenemang! Det har varit min förhoppning från första början. Jag tror detta blir ett återkommande evenemang eftersom det finns efterfrågan på större studentevenemang fler gånger under året och inte bara under hösten. Troligtvis kommer Dunderkravallen att återuppstå men kanske som ett ännu större evenemang nästa år.

Vad tror ni om framtidens studentliv i Karlstad?

– Jag tror att studentlivet i Karlstad är på uppgång. Min uppfattning är att efterfrågan på ett livat studentliv med många valmöjligheter till olika evenemang och nya vänner är stort bland Karlstads studenter. Det studentliv som finns idag startades av drivna studenter som ville ha kul på vägen genom studierna. Till exempel har studentföreningen Bamse funnits sedan 1994 och jag, som är ordförande idag, är otroligt tacksam för att man tog initiativ för snart 25 år sedan att dra igång.

– Men för att studentlivet i Karlstad ska kunna frodas och bli ännu bättre behövs det studenter som har ett driv och en vilja att engagera sig, avslutar Philip.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Campus

Toppnyheter