×

Campus

”Krävande att kombinera projekt med studier”

Projektgruppen för Kommunikatörsdagen 2018. Fr.v.: Jacqueline Walker Larsson, Elsa Forslund, Hanna Samuelsson och Emma Larsson. Foto: Emil Jansson
Hallå där.... Elsa Forslund, Emma Larsson, Hanna Samuelsson och Jacqueline Walker Larsson, projektgruppen för Kommunikatörsdagen 2018, där bland annat Alex Schulman och Jack Werner föreläste.

Vad är kommunikatörsdagen?

– Det är en branschdag som arrangeras av studenter i studentföreningen Inferno som läser programmet Kommunikation och PR varje år. Vi har ett starkt samarbete med Kommunikatörsnätverket i Värmland vilket gör Kommunikatörsdagen till en av landets största träffar för kommunikatörer. Varje års upplaga präglas av specifika teman där årets tema kretsat kring det nya mediesamhället.

I år föreläste bland andra Alex Schulman, Jack Werner och Linda Hörnfeldt. Vilken respons har ni fått på årets kommunikatörsdag?

– Den respons vi har fått har varit väldigt bra. Alla inblandade har varit nöjda och tyckt att det varit en givande dag.

Hur har ni förberett inför den här dagen?

– Arbetet inleddes redan i september där vi redan från början ville bredda målgruppen och ha ett relativt brett tema. Vi kände att det nya mediesamhället är ett bra tema och att våra föreläsare kunde nå en bred målgrupp. Det mest krävande i projektet har varit att kombinera arbete med projektet och studierna under vissa perioder.

Vad tror ni själva om årets tema det nya mediesamhället?

– Vi valde våra föreläsare för att vi kände att temat ligger rätt i tiden och känns relevant för hur mediesamhället ser ut idag. Med det nya mediesamhället kommer både fördelar och nackdelar och det är viktigt att lära sig om båda delar.

Vad ska ni göra nu när projektet är över?

– Det känns lite tomt att projektet är över, samtidigt som vi är lättare och glada över att allt gått som vi velat. Framöver blir det fullt fokus på vår B-uppsats som vi halkat lite efter med.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Campus

Toppnyheter