×

Campus

Politiska partier besöker universitetet inför valet

Foto: Linn Malmén
Sju partier kommer att finnas på plats på Karlstads universitet vid två informationstillfällen inför valet den 9 september.

Den 29 augusti och 5 september gästas Karlstads universitet av sju politiska partier. Syftet är att erbjuda såväl anställda som studenter och besökare möjlighet att lära sig mer om partierna och partiernas politik.

– Vi vill att universitetet ska vara en mötesplats med möjlighet till politiska samtal, inte minst inför höstens val, säger Arvid Dahlgren, kommunikationschef vid Karlstads universitet i ett pressmeddelande.

Alla politiska partier som under mandatperioden har representation i riksdag, landstingsfullmäktige i Värmland eller i någon av de värmländska kommunernas kommunfullmäktige har bjudits in till Karlstads universitet.

Partierna kommer att finnas i aulafoajén där nyfikna och intresserade studenter, anställda och besökare kan möta partierna. På plats finns även forskare från statsvetenskapliga institutionen.

– Att göra på det här sättet bedömer vi ger en samlad och jämlik möjlighet att ta del av partiernas politik för studenter, medarbetare och besökare, säger Arvid Dahlgren.

Följande partier finns representerade: Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Vänsterpartiet samt Sjukvårdspartiet i Värmland.

Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, Hela Edas Lista, Hela Sunne, Filipstadspartiet samt Kommunens bästa (Forshaga kommun) bjöds in men har enligt universitetet tackat nej.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Campus

Toppnyheter