×

Lägenhetsolyckan på Campus

Ännu inga svar om rasade loftgången

Polisens förundersökning om den loftgångssektion som rasade på campus i maj förra året pågår fortfarande. Foto: Lotta Fallqvist

Över ett år efter att en loftgångssektion rasade vid en fastighet på Kvintettgatan på Campusområdet pågår fortfarande polisens förundersökning.

– Ärendet är under utredning, säger Magnus Feldth Håpnes, åklagare och förundersökningsledare.

Det var under en avslutningsfest på Campusområdet i maj förra året som en sektion av en loftgång rasade ned från en fastighet på Kvintettgatan.

De tiotalet personer som dansade på loftgången följde med i raset medan personerna som befann sig på fastighetens nedervåning precis hann kasta sig undan den nedfallande loftgångssektionen.

Åtta personer fördes till Centralsjukhuset i Karlstad, varav en person hölls kvar för observation, och en polisanmälan om vållande till kroppsskada upprättades.

– Ärendet är fortfarande under utredning. Från vår sida inväntar vi polisutredningen, där polisen inte är klar än, berättar Magnus Feldth Håpnes, åklagaren som sedan mitten av augusti leder förundersökningen i fallet.

Att en åklagare har tagit över som förundersökningsledare är vanligt menar Magnus Feldth Håpnes:

– Dels finns en lista över vilka brott som åklagare ska vara förundersökningsledare för, dels kan polisen anse att de behöver hjälp när de tycker att något är komplicerat eller att något kräver åklagares stöd. Vid den här typen av brott är det inte alls ovanligt att åklagare leder förundersökningen, säger han.

Framöver ska en sakkunnig höras om fallet, och Magnus Feldth Håpnes vill inte spekulera i när förundersökningen kan vara färdig.

Den aktuella fastigheten är en av flera på Kvintettgatan och Vintergatan och byggdes ursprungligen av Krebo Holding AB. Förra året övertog Studentbostäder i Sverige fastigheterna från Studium Fastigheter.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Nyheter

Toppnyheter