×

Nyheter

River studentbostäder för att bygga nytt

Foto: Lotta Fallqvist

De kritiserade Krebo-husen bör rivas. Det anser fastighetsägaren Studentbostäder i Sverige som i stället vill bygga nya, högre studentbostäder på Campusområdet.

– Planen är att bygga åtta nya flerbostadshus, säger vd Rebecka Eidenert.

Studentbostäder i Sverige, som äger husen på Kvintettgatan och Vintergatan på Campusområdet, har lämnat in en ansökan till Karlstads kommun om en ändring av detaljplanen i området. Detaljplanen tillåter i dagsläget hus med två till fyra våningar, men där fastighetsägaren vill bygga fler bostäder på höjden.

– Vi vill bygga ett antal punkthus som blir sex våningar höga och som får cirka 54 lägenheter per hus. Här blir det två lägenhetstyper på 18 och 35 kvadratmeter, säger Rebeca Eidenert till Nya Wermlands-Tidningen.

Enligt NWT planerar Studentbostäder i Sverige även att bygga fyra våningar höga loftgångshus med lägenheter om 28 kvadratmeter. Sammanlagt planeras åtta hus med totalt 340 studentlägenheter som är tänkt att ersätta de 120 studentbostäder som finns på området i dag.

För att ge plats åt de nya fastigheterna vill Studentbostäder i Sverige riva de fastigheter som i dag finns på platsen. Dagens hus uppfördes av Krebo Holding 2009 och har sedan dess varit föremål för omfattande kritik, något som Karlstads studenttidning har rapporterat om tidigare. I maj förra året rasade en sektion av en loftgång vid en av fastigheterna.

– De är i dåligt skick och kommer därför att rivas. Vi har en tanke om att bygga de nya åtta husen i trä. Det passar bra in i det natursköna läget, säger Rebeca Eidenert.

Hon menar att efterfrågan på studentbostäder i Karlstad är fortsatt hög och att det finns behov av att bygga fler studentbostäder för att följa trenden att fler väljer att studera.

Tanken är att de nya bostäderna på Campus ska börja byggas nästa år eller 2021 och där de nya fastigheterna kommer att uppföras etappvis.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Nyheter

Toppnyheter