×

Nyheter

Kårhuset läggs ner

Kårhuset i Studenternas Hus öppnade i oktober förra året. Foto: Akademiska hus
Karlstad Studentkårs fullmäktige beslutade på tisdagskvällen att lägga ner Kårhuset i Karlstad.

Kårhuset i Karlstad öppnade i oktober förra året, elva år efter att det tidigare kårhuset i Klaraborgs herrgård lades ned 2006. Som Karlstads studenttidning skrivit tidigare har det funnits stora visioner för verksamheten, som nu i stället ska avvecklas.

Under tisdagskvällens sammanträde för Karlstad Studentkårs fullmäktige beslutade ett enigt fullmäktige att verksamheten ska avvecklas under ordnade former.

– Det är en sorgens dag, säger Sebastian Hardin, ordförande för Karlstad Studentkår, på tisdagskvällens fullmäktigemöte, och fortsätter:

– Vi är medvetna om att studenterna vill ha en samlingsplats och kommer ta med oss det vi lärt oss, föra en dialog med våra studenter och fortsätta arbeta tillsammans med Karlstads universitet och Karlstads kommun för att göra Karlstad till en ännu bättre studentstad.

Bakgrunden till avvecklingen är att studentkåren, som äger kårhuset, inte anser att verksamhetens ekonomi håller på lång sikt och att det saknas engagemang bland studenterna att driva kårhuset vidare. Studentkåren anser även att det saknas kompetens i organisationen för att fortsätta driva verksamheten som ett aktiebolag.

Texten uppdateras.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Nyheter

Toppnyheter