×

Campus

Vill ta kårhuset till nästa nivå

Verksamhetsansvariga Emelie Wange tillsammans med caféansvariga Sarah Weman. Foto: Denny Jansson
Studenterna vid Karlstads universitet har fått en fast mötespunkt i Kårhuset. Nu vill Emelie Wange och Sarah Weman ta konceptet till nästa nivå. "Kårhuset har en enorm utvecklingspotential" säger den nytillträdda verksamhetsansvarige, Emelie Wange.

Inför vårterminen axlade Emelie Wange rollen som verksamhetsansvarig för Kårhuset. Det innebär mycket administrativt arbete men det är också hon som ser till att arbetet fungerar som det ska.

– Det roligaste är att få jobba med teamet. Det lyser i ögonen på dem och det finns verkligen ett ”Go” i gruppen, berättar Emelie Wange.

Fortfarande i en uppstartsfas
Emelie Wange berättar att Kårhuset fortfarande befinner sig i något som kan kallas en uppstartsfas. Det är enligt henne fortfarande mycket som ska falla på plats och de som arbetar med kårhuset har en del utmaningar framför sig. Bland annat har det tidigare varit lite svårt att nå ut till studenterna med information om Kårhuset.

– Det jag hört är att folk är ganska nöjda med Kårhuset och att det är uppskattat. Men det har varit lite svårt att nå ut med att vi finns och hur man hittar till oss. Där tror jag dock att vi har en fördel nu jämfört med förra terminen. Nu finns vi på plats från terminsstart.

Enligt Emelie Wange är ambitionen att samtliga studenter ska känna till att Kårhuset finns, var det finns och att är välkomna dit.

Ideella drivkrafter
Kårhuset drivs till största delen av ideellt arbete. Sarah Weman, som är ny caféansvarig på Kårhuset, berättar att en av de stora utmaningarna är att hitta personer som kan arbeta i cafét under dagtid.

– Det ska passa med studenternas studier. Många har föreläsningar under dagarna och det kan göra det lite svårt att hitta studenter som kan ställa upp ibland, säger Sarah.

Både Emelie och Sarah belyser också vikten av att försöka anpassa sig efter studenternas behov och önskemål. Bland annat kan detta röra sortimentet eller vilken typ av aktiviteter som genomförs i Kårhuset.

– Quizkvällarna brukar vara väldigt uppskattade. Sen är det min uppgift att se över vilka produkter vi har i vårt sortiment. Där får vi titta på vad som fungerat bra och vad som inte gjort det, berättar Sarah.

Närmare samarbeten ska lyfta kårhuset
Att samarbeta med såväl studentföreningar som andra studentinrättningar är något som Emelie tror kommer vara viktigt för att Kårhuset ska kunna fortsätta växa.

– Vi har redan märkt att allt fler studentföreningar bokar sina sittningar hos oss. Kan vi samarbeta ännu mer med bland annat studentföreningarna blir det också enklare att ta reda på vad studenterna verkligen vill ha ut av sitt kårhus, avslutar Emelie.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Campus

Toppnyheter