×

Campus

Sista kvällen på Kårhuset lockade många

Rebecca Hultman, styrelseordförande för Kårhuset i Karlstad AB, är nöjd efter sista öppna kvällen på Kårhuset. Foto: Denny Jansson
Det var många studenter som förra onsdagen tog chansen att besöka sista kvällen på Kårhuset. Nu övergår avvecklingsarbetet i att tömma lokalen.

Som Karlstads studenttidning berättade i december förra året ska Kårhuset i Karlstad avvecklas. Förra onsdagen var det dags för sista öppna kvällen, en kväll som samlade uppemot 200 studenter som ville ta farväl av det som under ett drygt år varit en mötesplats i studentlivets Karlstad.

–  Det var väldigt bra stämning, det var glatt och de besökande studenterna verkade ha det väldigt trevligt, berättar Rebecca Hultman, vice ordförande med studiesocialt ansvar på Karlstad Studentkår och ordförande i Kårhuset i Karlstad AB.

Att hålla öppet Kårhuset en sista kväll innan det under våren ska avvecklas fullt ut var uppskattat av de flertalet besökarna menar Rebecca Hultman:

–  Det var så klart en del blandade känslor. Vi fick väldigt bra respons och många tyckte att det var kul att Kårhuset öppnade upp en sista gång, säger hon.

Kvällen var inte bara en kväll där Karlstads studenter fick ta farväl av det nuvarande Kårhuset, utan även ett sätt att tacka för det engagemang som möjliggjort en verksamhet som Kårhuset.

Nu har Kårhuset haft öppet för sista kvällen. Foto: Denny Jansson

– Det var roligt att få uppna upp en sista gång och ge alla studenter möjlighet att få ta avsked, inte minst till alla de studenter som har engagerat sig på ett eller annat sätt i Kårhuset, säger Rebecca Hultman och fortsätter:

– Samtidigt är det både ledsamt och tråkigt att Kårhuset nu ska läggas ned. Det är ett väldigt fint initiativ där studenter har startat upp Kårhuset och sedan drivit det.

Framöver fortlöper nu arbetet med att avveckla kårhuset, där bland annat lokalen ska tömmas.

– Nu väntar en hel del jobb framöver, vi kommer att flytta ut ur lokalen och fortsätta arbeta med avvecklingen. Sist men inte minst vill jag tacka alla som varit med på Kårhusets resa från början till slut, avslutar Rebecca Hultman.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Campus

Toppnyheter