×

Insändare

”Vi studenter är solklart de bästa!”

Arkivbild. Foto: Denny Jansson
Ska det verkligen bara vara i början och slutet av vår utbildning som vi får höra hur bra vi är? Att vi studenter lyfts upp och hyllas, frågar sig en insändarskribent i Karlstads studenttidning.
Insändare

Det var det bästa, det bästa, det bästa vi har sett!

En liten mening som sjungs många gånger under introduktionen och nollningsveckan i samband med terminsstarten. När vi börjar på universitetet får vi höra i Aula Magna hur viktiga vi studenter är för framtidens samhälle och främst för Karlstad kommun. Tyvärr får vi vänta länge innan nästa hyllningstal kommer till oss. Det är först när vi väl står där efter att ha tagit examen och tar emot kunskapens äpple som vi får höra, “bra jobbat! Vilka kämpar ni studenter är och har varit!”.

Ska det verkligen bara vara i början och slutet av vår utbildning som vi får höra hur bra vi är? Att vi studenter lyfts upp och hyllas?

Därför vill jag hylla dig som student, för alla de tidiga morgnar du går till universitetet och sedan åker hem många timmar senare! Alla de gånger som du kämpar i motvind när kurserna känns tunga och där du ändå fortsätter kämpa på! Alla de gånger när tentaångesten ligger över dig, men ändå levererar du och ger ditt bästa! Alla de gånger som du finns där för dina medstudenter, när ni klarar studentlivets värld tillsammans! Alla de gånger du försöker få ihop studierna med allt annat i livet som kan vara extrajobb, familj, kärleken, vänner, träning, studentekonomin, föreningslivet och fester så vill jag bara säga du gör det bra och vilken stjärna du är som får ihop det! Du kanske är på topp när du läser detta, du kanske inte alls är det, du kanske inte håller med om att vi studenter borde hyllas mer eller så håller du med.

I vilket fall, så är detta min hälsning till dig, just nu, fortsätt vara bäst, fortsätt kämpa, fortsätt vara den stjärna du är!

Allt kommer lösa sig, och vet du vad? För det du gör är verkligen något att sjunga för, glöm aldrig hur bra du är! Så när du fortsätter kämpa på med dina studier och lyckas så står vi där redo för att säga: Det var de bästa, det bästa, det bästa vi har sett!

Patrik Åberg Domeij

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en argumenterande text där skribenten svarar för åsikter och ställningstaganden i artikeln. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Skriv en insändare

Vill du skriva en insändare i Karlstads studenttidning eller skriva ett svar på denna insändare?
Läs mer och skicka in din text här.
Ämnen
Insändare

Toppnyheter