Philip Larsson, William Nygren, Arvid Jansson och Viktor Tillman är endast fyra av ett tjugotal personer som ingår i projektgruppen som tillsammans planerar årets Dunderkravall. Evenemanget är främst till för att förbättra relationerna mellan föreningarna, vilket man inte minst kan se i projektgruppen där i alla fall sex av de olika föreningarna finns representerade. Festen, som anordnas för andra året i rad, går av stapeln den nionde mars och är till för studenter från alla föreningar.
– Det är ett stort evenemang för att främja ”ovve-kulturen” (overall som representerar ens förening, reds.anm). När alla har på sig en ovve blir det lite mer lättsamt, man är inte lika rädd för att fjanta sig och att bli smutsig, säger Philip Larsson som är projektledare men också grundare av evenemanget.
Han understryker dessutom att man kan delta även fast man inte har en ovve, då är det föreningens färger som är klädkoden.
Philip Larsson menar att Dunderkravallen främst anordnas för att främja relationerna och samarbetet mellan de olika föreningarna, men också för att det inte är några stora fester på vårterminen förrän april-maj.
– Det fanns en lucka att fylla, säger han.
Tidigare har det varit rätt hård jargong mellan vissa föreningar menar projektgruppen som hoppas att detta ska suddas ut mer och mer.
– Speciellt ekonomerna har av någon anledning fått väldigt mycket hat, säger Philip Larsson och menar att ju mer föreningarna umgås, desto bättre kommer sammanhållningen att bli.
I år blir det dock en liten skillnad från förra året, nämligen lokalen. Planen var först att hålla till i Kårhuset, precis som i fjol, men då den verksamheten har stängt ner fick projektgruppen tänka om.
– Vi kommer vara i en väldigt stor mässhall inne på Nöjesfabriken. Alltså inte samma lokaler som Verket, utan vi får en egen del. Tanken från början var Kårhuset men också baksidan av Kårhuset, på parkeringen. Där hade vi tänkt ställa upp stora partytält, säger William Nygren, projektledare.
Förra året var maxantalet 250 personer i Kårhusets lokaler, vilket fylldes upp snabbt och resulterade i att flera hundra personer inte kom in. Därför menar projektgruppen att det är viktigt att ha större lokaler i år.
Enligt projektgruppen var gensvaret från förra året väldigt bra, vilket så klart kan bero på det stora trycket ett fullt Kårhus resulterade i.
– Jag var inte med förra året men jag märkte att det var väldigt mycket snack om det efteråt. Det fick bra spridning och det märktes att det var lyckat. Ordet spreds och det fick ett väldigt genomslag, säger William Nygren.
– Det var så himla bra stämning, och då var det mer folk inne på Kårhuset än vad det någonsin har varit. Vi hoppas lyckas bygga upp samma tryck i år igen, säger Philip Larsson.
I år räknar projektgruppen med att minst 700 studenter kommer att delta i evenemanget, men enligt William Nygren har 900 personer tackat ja i evenemanget Facebook. Det är fyra gånger så många som förra årets antal.
– Biljetterna går åt, fortsätter han.
Enligt Philip Larsson var förra årets uppslutning en salig blandning av studenter från olika föreningar, men ekonomerna lyste med sin frånvaro. I år tror han däremot att budskapet om evenemanget nått alla föreningar och hoppas därför på en mer blandad publik.
– Bara i projektgruppen har vi representanter från i alla fall sex olika föreningar, säger han.
När projektgruppen drömmer fritt om Dunderkravallens framtid hoppas de att uppslutningen blir ännu större nästa år, med tanke på den stora ökningen som skett bara inför detta år. De tror också att just denna anledning kommer underlätta för projektgruppen som anordnar evenemanget nästa år.
– Om det nu kommer 700 personer så säger det ju sig självt att det blir en kul kväll och då kommer det säkert bli mycket lättare att anordna det nästa år. Då kanske man kan hålla till på ett ännu större ställe och bli ännu fler personer. Så det blir ett större evenemang, kanske på ett par dagar? Det är skitkul i alla fall, säger Arvid Jansson, medlem i projektgruppen.
– Nästa år kommer ju inte jag anordna det, men jag hoppas att de som gör det ordnar en live-artist. Och att man kan komma upp i 1 500 personer, vilket man kanske gör genom att locka med någon stor artist, säger Philip Larsson, som fortsätter:
– Drömmen är ju också att alla föreningar ska ha sina ovve-invigningar detta datum, så att det blir en stor gemensam grej som håller på hela dagen och som sedan avslutas med Dunderkravallen. Festen är ju till för att skapa gemenskap mellan föreningarna.
Hur går kvällen till då, rent praktiskt?
– Det är insläpp från klockan 21 till 23, och då är det nattklubb och röj till stängning klockan 02, säger Viktor Tillman.
Gruppen understryker också vikten av att vara där innan klockan 23, då insläppet stänger helt och hållet. Detta för att Verket drar i gång sin nattklubb då och köerna inte får blandas ihop.
Det kommer vara två olika DJ:s med blandad musik och förmånliga priser i baren hela kvällen, säger Philip Larsson. Han tillägger att biljettpriset är 90 kronor plus serviceavgift, så totalt 100 kronor.
– Vi har också varit noga i våra möten med Nöjesfabriken, att allt måste fungera smidigt. Så det har de lovat oss. Till exempel får vi fler garderober, där garderobpriset ingår i biljetten, fler toaletter, fler betalstationer vid barerna och fler högtalare för musiken. Dessa saker har det nämligen klagats på förut, till exempel vid julsittningen, menar William Nygren och fortsätter med ett tips till föreningarna:
– Det är ett väldigt bra tillfälle för föreningarna att ha någonting tillsammans innan man tar sig till Dunderkravallen, kanske en förfest eller så.