×

Campus

”Det känns dubbelt på något sätt”

Foto: Lotta Fallqvist
Hallå där... Tilda Aronsson, som i förra veckan gjorde sin sista dag som vice ordförande med utbildningspolitisk ansvar för Karlstad Studentkår.

Hur känns det att lämna över och gå vidare?
– Det känns väldigt dubbelt på något sätt. Dels är det ofattbart att det här året, som har varit väldigt intensivt, nu planat ut. På ett sätt känns det konstigt att det tar slut nu. Å andra sidan tänker jag också på att jag har mycket att se fram emot framöver. Det är lite speciellt, lite limbo-fast just nu.

Vad har du lärt dig och vad tar du med dig från året som förtroendevald? Och vad har varit den största utmaningen?
– Det där jättesvårt, det är så mycket av så många olika saker. Allt från att ha fått träffat personer i olika maktställningar i samhället, som jag annars inte skulle ha fått träffa. Som hans majestät konungens besök i höstas, kommunledningen, universitetsledning och landshövdingen. Det är så mycket, allt ifrån sådana saker, till att stå och i Gläntan och snacka med studenter. Mycket intryck från det här året, mycket att smälta. Jag har verkligen fått växa, särskilt under tiden som jag var tillförordnad ordförande. Jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv, jag har blivit lite mer självmedveten. Det här har varit en otrolig plattform av erfarenheter att ta avstamp ifrån för resten av livet.

Vad är du mest stolt över att ha genomfört?

– Det här året som har varit så himla upp och ner på så många olika sätt. När jag valdes till förtroendeuppdraget i april förra året hade jag en ganska stor förförståelse för vad uppdraget skulle innebära. Inifrån med alla med- och motgångar som har varit så ser jag tillbaka och är väldigt stolt. Stolt över att vi har slutfört det mesta som vi har åtagit oss och fullföljt det och tagit vårt ansvar i att bära studenternas röster. Tänker man på enskilda saker känner jag mig mest stolt över hela processen och genomförandet av bedömargruppens arbete i att utse bästa lärare. Det var otroligt roligt, både att jobba med själva processen och genomförandet, planera och strukturera och att faktiskt se till att göra verklighet av det. Det engagerade så otroligt många personer också. Studenter som nominerade, lärare som var mycket engagerade, som hade fått nomineringar och även den mediala uppmärksamhet som det fick. Så det kändes väldigt fulländat den dagen när vi hade prisutdelningen i Gläntan.

Vad kommer du sakna?

– Jag kommer att sakna att det här är en så otroligt kreativ arbetsplats. Det är en massa personer som jobbar här. Vi är en ganska liten grupp och alla har olika kompetenser, men man märker tydligt att det är just när vi samarbetar och alla drar åt samma håll som man faktiskt kan göra väldigt mycket, även fast vi är få. Det kommer jag att sakna. Men det är lite dubbelt också, för det här är ju ett uppdrag där det inte finns några begränsningar, man kan göra hur mycket som helst, och det är inte nog ändå. jag kommer båda sakna att ha det så kreativt, men det är också väldig krävande av en. Jag kommer även sakna alla härliga människor jag har jobbat med det under den här tiden.

Vad ska du göra nu?
– Nu ska jag slutföra min utbildning. Jag har ett år kvar på ämneslärarutbildningen, så jag ser fram emot en intensiv termin av studier och sedan slutpraktik och examensarbete. Det kommer att bli jättespännande, men det kommer också vara lite märkligt att komma tillbaka till universitetet i en helt annan roll helt plötsligt. Man har ju träffat så många personer i olika mötessammanhang och så, men det ska bli jätteroligt.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Campus

Toppnyheter