×

Campus

”Jag har lärt mig otroligt mycket”

Foto: Lotta Fallqvist
Hallå där… Daniel Frisén, som i förra veckan gjorde sin sista dag som ordförande för Karlstad Studentkår.

Hur känns det att lämna över och gå vidare?
– Det är både kul och lite tråkigt. Det är en bra efterträdare, men samtidigt kommer jag att sakna jobbet väldigt mycket. Det är ett mycket roligt arbete där man får jobba med väldigt många roliga människor och göra väldigt olika saker. Jag gillar det, att vara med och göra livet och utbildningarna bättre för studenterna.

Vad har du lärt dig och vad tar du med dig från året som förtroendevald?
– Jag har har lärt mig otroligt mycket. Men det främsta är nog vikten av att lyssna in människor, att lyssna på vad alla har att säga och reflektera över det och därmed få fler perspektiv.

Vad har varit den största utmaningen under året?

– Att få ihop allas viljor på bästa möjliga sätt. Väldigt många tycker väldigt olika och då är det svårt att få ihop allas åsikter på ett bra sätt. Det har nog varit den största utmaningen. Det är en omöjlig uppgift, men jag har försökt göra så gott det går. Det gäller att försöka tänka på olika sätt, tänka över olika alternativ och sedan hitta den bästa, eller den minst dåliga lösningen. Mycket kompromisser blir det.

Vad är du mest stolt över att ha genomfört?
– Det är en svår fråga. Men mitt deltagande i det större samarbete som påbörjats mellan studentkåren, universitetet och kommunen för att se till att göra Karlstad till en bättre studentstad. Det är jag mest stolt över för det tror jag ger väldigt mycket till studenterna. Att se till att studenterna verkligen hörs och och tas i beaktande. Jag tror det här samarbetet kan leda till att man blir bättre på att ta vara på studenternas engagemang och kompetens. Och även erbjuda dem bra trivsel.

Vad kommer du sakna?

– Människorna som jag har haft förmånen att träffa och arbeta med.

Vad ska du göra nu?

– Framför allt ska jag studera igen, vilket ska bli väldig kul för det tycker jag är väldigt roligt. Sen är jag väldigt exalterad över att börja skriva i Karlstads studenttidning. Det ska bli extremt kul.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Campus

Toppnyheter