×

Campus

Söker ny ordförande för studentkåren

Karlstad studentkår. Foto: Arkivfoto
Karlstad studentkår meddelade förra veckan att man kommer att polisanmäla sin egen ordförande för trolöshet mot huvudman. Nu har arbetet med att hitta en ny ordförande för studentkåren påbörjats.

Den tidigare ordföranden har sedan varit bortkopplad från verksamheten den 25 augusti. Beskedet att Karlstad studentkår kommer att upprätta en polisanmälan kom efter studentkårens fullmäktigesammanträde förra tisdagen. Man har även beslutat att tillsätta en extrainkallad valberedning som fått i uppdrag att hitta en ny ordförande.Tills vidare är vice ordförande, Tilda Aronsson, tillförordnad ordförande.

– Vi kommer fortsätta att arbeta efter den verksamhetsplan vi har. Jag känner mig trygg i mitt uppdrag som tillförordnad ordförande, dels på grund av alla bra människor jag har runt mig på studentkåren, men också för alla studenterna som ger mig det driv och den energin jag behöver, förklarar Tilda.

Nu kommer den valberedning som tillsats att påbörja sökandet efter en ny kandidat för ordförandeposten, något som beräknas vara klart i slutet av oktober.

– Valberedningen har i uppdrag att ta fram en kandidat de tycker är lämplig för uppdraget och sen är det upp till fullmäktige att fatta beslut.

I övrigt kommer Karlstad studentkår att fortsätta sitt arbete som vanligt enligt Tilda.

– Studenterna kommer inte märka av någon förändring som så. Men visst, vi på studentkåren kommer behöva sätta oss ned och titta över våra rutiner och se hur vi kan bli ännu bättre. Men jag känner ändå en enorm stolthet över hur vi har hanterat hela den här situationen.

– På studentkårens webbplats så finns det ett skriftligt utlåtande från vår sida. Har någon student fler frågor eller funderingar så är de givetvis mer än välkomna att besöka oss på kårkansliet också.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Campus

Toppnyheter