×

Campus

Studentkåren – en organisation för studenterna

Medlemsansvarig Ellen Duell och ordförande Amanda Green. Foto: Emil Jonsson
Ett medlemsrekord på över fyra tusen, en ny medarbetare och en helt ny tjänst. Karlstad Studentkår har många nyheter i sin verksamhet. Student­tidningen träffar ordförande Amanda Green och nyanställda Ellen Duell för att diskutera studentkårens arbete och vad den nya rollen som ­medlemsansvarig innebär.

Jag kommer till studentkårens lokaler för en intervju på en solig torsdagseftermiddag. Ordförande Amanda Green och ­nyanställda Ellen Duell välkomnar mig med leenden och vi ­sätter genast igång ­diskussionen kring ­organisationen. I detta samtal ligger mycket fokus på den nyligen inrättade tjänsten, medlemsansvarig och studieorganisatör, som bland annat innefattar att utveckla ­medlemskapet på Karlstads studentkår. En vilja att utöka studentkårens arbete med medlemmarnas förmåner var det som fick ­­organisationen att vilja inrätta den nya tjänsten. Under vårt samtal verkar Ellen vara väl insatt i hur organisation­en fungerar och tillsammans med Amanda lyser samarbetet med en positiv glöd. Man skulle kunna tro att hon har varit där i flera månader, men faktum är att Ellen inte har haft jobbet längre än ett par veckor.

— Rollen [som medlems­ansvarig] håller på att utformas fortfarande, berättar Amanda.

Trots att arbetsrollen fort­farande är i sin utvecklingsfas finns klara visioner för vilka för­bättringar tjänsten ska medföra. Ellen ­berättar att medlemsutveckling är var fokuset ­framförallt ligger.

— Jag ska se till studenternas bästa, att allt fungerar med ­studentlivet, att våra medlemmar får de bästa rabatterna och så bra förmåner som möjligt helt enkelt, säger hon.

— Dessutom jobbar jag mycket med att förstärka samarbetet med Folkuniversitetet och att vi har en bra relation till dem också.

Startskottet till den nya tjänsten var ett glädjande besked om det hittills största antalet ­medlemmar studentkåren någonsin har haft.

— Vi fick nyligen medlems­rekord på studentkåren och kände: åh vad roligt att så många vill vara med i kåren. Nu ska vi verkligen satsa på medlemskapet! säger Amanda glatt.

Ellens uppgifter kretsar alltså mycket kring att se till så att samtliga som är med i studentkåren kan känna värdet av medlemskapet. Som tidigare nämnt är rollen som medlemsansvarig något som fortfarande är ­väldigt nytt. Ellen och ­resterande arbetande i studentkåren befinner sig just nu i en fas där de ­fortfarande håller på att ­utveckla vad tjänsten innebär, vilka sam­arbets­­partners som studentkåren ska jobba med och hur man på bästa sätt kan ingå i projekt och erbjudanden som är positiva för medlemmarna. Den typiska frågan ”Hur ser en ­vanlig dag ut på jobbet?” är svår för Ellen att svara på i detta tidiga stadie, men hon berättar för mig om hur stor del av ­hennes arbete just nu kretsar kring koncept och planering.

— Min tjänst hittills är väldigt idéburen och formbar. Just nu går jag runt och funderar väldigt mycket på vad vi skulle kunna göra, säger Ellen.

Därutöver lägger hon till hur en viktig del för henne just nu är att prata med ideellt ­verk­s­­amma och andra ­studenter om vad de tycker saknas eller ­behöver förbättras, och vad de skulle vilja se mer av. Idéerna och tankarna tar Ellen sedan vidare till ord­förande Amanda för att diskutera alla aspekter av
arbetet och hur de tillsammans kan generera mer positiva händelser och förändringar.

Det märks tydligt att denna arbetsroll är en som bygger mycket på samarbete, vilket är något som inte verkar vara ett problem för Amanda eller Ellen. Till sist frågar jag tjejerna om vad de har för tips till studenter som är mitt uppe i tentaångest, stressar över uppkommande deadlines eller helt enkelt oroar sig över framtiden.

— Det är såklart skönt om man klarar sin utbildning och sina tentor då det blir mindre stress för en, men man ska heller inte känna att om man misslyckas med en tenta så är det kört – det finns omtentor och det gör inget om man har valt fel för det går att göra om, säger Amanda.

— Det här är en unik tid i livet och man är ganska fri att lägga upp sitt eget liv. Passa på att hitta vänner och engagera dig på olika sätt. Prova på något du inte har provat innan.

Ellen avslutar i samma anda med ett hoppfullt råd till alla studenter om hur viktigt det är att inte stressa för mycket.

— Framför allt tycker jag att man ska ta ett djupt andetag och komma ihåg att det mesta brukar lösa sig till slut. Ta vara på den här tiden och ha riktigt ­kul.

Rollen som medlemsansvarig är ännu inte helt färdig, men det råder inga som helst tvivel om att Ellen är engagerad och redo att ta sig an ansvaret på bästa möjliga sätt.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Campus

Toppnyheter