×

Lägenhetsolyckan på Campus

Ännu inga svar om rasade loftgången

Utredningen om den loftgång som rasade på campusområdet i maj pågår fortfarande. Foto: Lotta Fallqvist
Polisens förundersökning om den loftgång som rasade på campus i våras pågår fortfarande, än så länge utan resultat. "Vi ska göra en genomgång av det material som vi har fått in för att se hur vi går vidare med utredningen", säger Jens Fischer, förundersökningsledare.

Det var under en avslutningsfest i slutet av maj som en sektion av en loftgång rasade ner från en fastighet på Kvintettgatan i den norra delen av campusområdet. Ett tiotal personer som dansade på loftgången följde med i raset när en sektion av loftgången plötsligt gav vika. Personerna som befann sig på fastighetens nedre våning hann precis kasta sig undan.

Fem personer fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad och en polisanmälan om vållande till kroppsskada upprättades.

– Det har inte skett så mycket nytt. Just nu tar vi in handlingar vad gäller ritningar och bygglov för att se hur det ser ut, säger Jens Fischer, förundersökningsledare och chef på avdelningen för grova brott vid Polisregionen i Bergslagen.

Enligt Jens Fischer kan det komma att bli aktuellt med fler förhör i utredningen.

– Det kan bli aktuellt med fler förhör med personer som var på plats och förhör med ansvariga för byggnationen.

När polisens utredning är klar är dock svårt att säga enligt Jens Fischer.

– Vi får gå igenom det material vi har och se över vad vi behöver ta in mer. Vi hoppas att vi har det under hösten, så att vi vet vilken riktning det går åt, säger han.

Den aktuella fastigheten är en av flera på Kvintettgatan och Vintergatan och byggdes ursprungligen av Krebo Holding AB. 2016 såldes fastigheterna i det aktuella området till Studium Fastigheter där Nordic PM tog över förvaltningen.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Nyheter

Toppnyheter