×

Nyheter

”Plötsligt kände vi hur det började svikta och sen brakade det”

André Thorslund framför den nedfallna loftgången på Campus i Karlstad. Foto: Christoffer Qvist
Det var avslutningsfest för terminen på Campus när en loftgång strax efter klockan 23 rasade ner. Tio personer följde med i raset och de personer som satt under hann precis kasta sig undan.

En av dem är André Thorslund som bor precis vid den loftgångsdel som rasade under lördagskvällen.

– Vi var cirka tio personer som började att hoppa på loftgången. Plötsligt kände vi hur det började svikta och till slut hörde vi hur det brakade och vi föll igenom.

Två personer fördes i ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad efter olyckan, men kunde lämna sjukhuset under natten. En person hölls kvar för observation enligt en kommuniké från Centralsjukhuset i Karlstad.

– Jag fick en smäll på axeln och fick åka till sjukhuset. Både jag och flera av de jag känner som åkte till sjukhuset fick åka hem redan under natten, några med brutna revben. Det gick bra, men tänk om det suttit personer under loftgången. Då hade vi rasat rakt på dem. Hemskt.

Vilken information har ni fått från hyresvärden?
– Vi har hört att hyresvärden ska komma till Karlstad under veckan, men vi har inte hört något från dem än.

Dagen efter har övervåningen på fastigheten där loftgången rasade spärrats av och hyresgästerna har evakuerats. För André innebär det att han inte har någon tillgång sin bostad.

– Ingen av oss som bor på övervåningen har tillgång till våra lägenheter. I natt fick jag sova hos en kompis, men eftersom jag ska bo kvar i Karlstad i sommar hoppas jag de löser det snart.

André Thorslund är samtidigt kritisk till bostädernas kvalitet:

– Trapporna upp till loftgångarna i trä var ruttna och har lagats länge. För några månader sedan bytte de ut trapporna till de som är nu i stål. Det är mycket som inte fungerar och är i dåligt skick. Husen är rena fuskbyggena.

Fastigheten är en av flera och hyrs ut och förvaltas av Nordic PM, som för två år sedan tog över både uthyrning och förvaltning från Krebo studentbostäder.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Nyheter

Toppnyheter