×

Nyheter

Premiär för Jämställdhetsprojektets temadagar

Foto: Olivia Hahne
Under tisdagen och onsdagen intogs Karlstads universitet av föreläsare, utställare och besökare med alla samma hjärtefråga – allas lika värde. Jämställdhetsprojektet, förkortat JPRO, anordnades i år för allra första gången med förhoppningen att bli ett återkommande koncept. – Det finns en tydlig brist på kunskap om jämställdhet på universitetet, menar projektledare Elinor Hagelin.

Det var Karlstads studentkår som menade att det behövdes ett projekt för att arbeta med jämställdhetsfrågan på universitetet. Därför bildades en projektgrupp som senare skulle komma att anordna JPRO-dagarna. Syftet var att sprida kunskap om bland annat jämställdhet, psykisk ohälsa och HBTQ-frågor.

Under tisdagen och onsdagen var det alltså premiär för JPRO-dagarna. I dagarna två belystes jämställdhetsfrågor av bland andra föreläsare som Under Kevlaret och Lovette Jallow, vilka lockade många besökare. Två stora tävlingar där man deltog genom att svara på studierelaterade frågor visade sig även det vara populära aktiviteter bland besökarna.

Något som också var en stor del av temadagarna var alla dess utställare. Representerade fanns bland andra Polisen, KAUIF, Karlstads tjejjour och Karlstads mansjour.

– Vi har fått mycket positiv respons från våra utställare. Speciellt Karlstads mansjour som önskar att denna typ av temadagar skulle vara oftare. De fick också många nya volontärer vilket de var väldigt glada för, säger Elinor Hagelin.

Redan nu pågår arbetet med att rekrytera en ny projektgrupp inför nästa års JPRO-dagar. Elinor Hagelin poängterar också att ingen i den nuvarande projektgruppen någonsin har jobbat med ett sådant evenemang förut.

–  Jag är otroligt stolt över alla projektmedlemmar. Det har varit ett lärorikt projekt och vi alla bär med oss nya erfarenheter.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Nyheter

Toppnyheter