×

Studentliv

KAUIF bjuder in till tävling mellan idrottsföreningar

I början av mars införde KAUIF restriktioner för den gemensamma idrotten inomhus.

Nu tar de rörelsen hem till medlemmarna i stället

Linnea Ymsén. Foto: Privat

Den 6 mars 2020 lade Karlstads universitets idrottsförening, KAUIF, ner sina inomhusaktiviteter för att dämpa smittspridningen av Covid-19. Föreningens ser till att försöka hålla sina aktiviteter utomhus så långt det går, men det är inte möjligt för alla sporter. Trots justeringarna till de rådande omständigheterna är det många studenter som väljer att inte delta i någon aktivitet.

Linnea Ymsén, som både är student på Karlstads universitet och sitter med i styrelsen för KAUIF, ville då komma på ett sätt att få studenterna aktiva igen – utan att riskera hälsan. Det var då hon kom på idén om en tävling som skulle kunna sätta i gång studenterna, varpå hon kontaktade Sveriges Akademiska Idrottsförbund, SAIF, som gick med på att stötta utmaningen med prispengar.

– Tävlingen går ut på att du tränar hemma, hur du än vill. Du kan till exempel cykla, gå eller springa och sedan registrerar du din träning i en app som heter Strava som alla kan ladda ned. I appen kan du gå in och välja vilken förening du vill tävla för och sen är det bara att köra! För varje deltagare som deltar i tävlingen, som fått namnet Studentsteget, kommer SAIF lägga till tio kronor i prispotten där maxsumman är 15 000 kronor. Vinstpengarna får den förening som har flest aktiviteter per antal deltagare från tävlingens start den 6 april till tävlingens slut den 31 maj, säger Linnea Ymsén.

I dag är det tio föreningar och totalt 300 studenter som är med och deltar i tävlingen från hela Sverige. Chalmers Idrottsförening och Stockholms Univeristy Boat Club är några av föreningarna som är med och deltar i tävlingen som Linnea och de andra i KAUIF skapade.

Hur känns det att ni på KAUIF fått 300 personer att röra på sig?
– Det känns fantastiskt, säger Linnea. Vi vill ju verkligen motivera studenter och få alla att känna sig välkomna.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Studentliv

Toppnyheter