×

Nyheter

Intensiv höst för träningssugna studenter

Att spela badminton är en av många aktiviteter hos KAUIF. Foto: KAUIF
När koncentrationen känns som bortblåst, högarna av kurslitteratur inför tentan liknar Mount Everest och när höstmörkret står för dörren kan motivationen för att plugga dala. Ett tips är att kompensera allt det gråa och tråkiga med fysisk träning som ger påfyllning av energin inför både tentaplugg och mörka kalla höstdagar.

Som student på Karlstads universitet finns tillgång till en helt egen idrottsförening på skolans område med aktiviteter och tider som fungerar i ett stressigt studentliv: KAUIF.

— KAUIF är Karlstads universitets idrottsförening som är öppen för alla, men som särskilt riktar sig till studenter här på Karlstads universitet, berättar Filip Eriksson, ordförande för KAUIF.

Varje vecka arrangerar KAUIF flera olika aktiviteter som förutom klassiska sporter, också bjuder in till mer svettiga inslag som powerdance, boxning, cross cirle och kampsporter som Shorinji Kempo.

— Vi har ett brett utbud av både gruppträning, bollsport och kampsport samt massage. För många av universitetets internationella studenter blir KAUIF:s träningar ofta en viktig social knytpunkt.

Under den nyss påbörjade höstterminen pågår förutom flera olika aktiviteter även olika projekt och inom kort invigs en ny plan för beachvolleyboll.

— Planen invigs i höst och ligger alldeles intill universitetet. Vi kommer också att arrangera en fotbollsturnering som spelas i vår idrottshall strax innan jul samt andra mindre arrangemang som diverse tema–event.

Förutom att själv delta på någon av föreningens aktiviteter kan man själv också engagera sig ideellt i föreningen och arbeta som ledare, instruktör, styrelseledamot i föreningens styrelse eller andra typer av engagemang.

— Det finns gott om möjligheter om man känner att man har orken.

För Filip Eriksson och de andra i KAUIF är det just nu bråda tider då Karlstad i slutet av läsåret kommer stå värd för ett stort studentintrottsevenemang:

— Det kräver mycket planering och tid, men det är otroligt kul att Karlstad får stå värd. Dessutom kommer evenamanget kräva mycket folk för att fungera.

— Att delta i våra aktiviteter är otroligt kul och är dessutom ett bra sätt att koppla bort vardagsstressen! Dessutom finns möjlighet att delta i student–SM i olika sporter.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Nyheter

Toppnyheter